Dolar

32,5765

Euro

34,9747

Altın

2.426,13

Bist

9.722,09

Çavuşoğlu, Merkel'in açıklamasını değerlendirdi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya ile yaşanan silah krizine ilişkin açıklamada bulundu. Çavuşoğlu, 'Merkel'in açıklamalarını daha doğru buluyoruz' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-12 18:29:29

Çavuşoğlu, Merkel'in açıklamasını değerlendirdi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Pakistan Dışişleri Bakanı Hoca Muhammed Asıf ile düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in Türkiye'ye silah satışıyla ilgili sözlerine ilişkin, "Bu tür yaklaşımlar esasen bizim kendi milli savunma sanayimizin güçlenmesine vesile oluyor. Bu anlamda yerli ve milli üretimi artırıyoruz her alanda. Kendi savaş uçağımızı helikopterimizi üretiyoruz. Türkiye hiç bir zaman çaresiz değildir." dedi.

Sigmar Gabriel'e göre Merkel'in daha doğru konuştuğunu söyleyen Çavuşoğlu, "Türkiye hiçbir zaman çaresiz değildir. Merkel daha doğru konuşuyor" ifadelerine yer verdi.

MERKEL TÜRKİYE'YE SİLAH SATIŞI İÇİN NE DEMİŞTİ?

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, "(Silah ihracatına ilişkin) Türkiye'nin bize gönderdiği bütün büyük talepleri karşılamayız ki bunların sayısı az değil, silah satışını dondurduk" demişti. Gabriel, "eğer bir NATO üyesi talep ederse, Berlin'in silah göndermekle yükümlü olduklarını hatırlatarak bunun şu an mümkün olmadığını" belirtmişti.

Almanya Başbakanı Merkel ise NATO ortağı Türkiye'ye silah ihracının tamamen durmaması gerektiğini söylemişti.

HABERE GİTMEK İÇİN RESİME TIKLAYIN

MER

Haber Ara