Dolar

32,5027

Euro

34,6197

Altın

2.484,00

Bist

9.581,71

Çavuşoğlu: Katar üssü konusu diğer ülkeleri ilgilendirmez

Bakan Çavuşoğlu: 'Bu üssün kurulması konusunda Katar ve Türkiye, birlikte bir anlaşma imzalamıştır. Diğer ülkeleri ilgilendirmez ancak saygı duymaları gerekiyor.' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-25 23:00:55

Çavuşoğlu: Katar üssü konusu diğer ülkeleri ilgilendirmez

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Manavgat İlçe Başkanlığında düzenlenen bayramlaşma töreninde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Körfez bölgesinin istikrarı ve güveninin, Türkiye'nin de istikrarı ve güvenliği anlamına geldiğini bildiren Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Oradaki barış bizi mutlu eder, oradaki kriz bizi üzer. Tıpkı Katar ve dört ülke arasındaki kriz gibi. Biz bu krizin çıkmasından dolayı büyük üzüntü duyduk ama ah vah yapmak, elbette üzüntüyü ifade eder ama bu sorunu çözmek için de gayret sarfetmemiz lazım. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın liderliğinde, Başbakanımız Binali Yıldırım, bizler Dışişleri Bakanı olarak, diğer arkadaşlarımızla Ekonomi Bakanımız, Enerji Bakanımız tüm arkadaşlarımızla çok çaba sarfettik. Her şeyden önce Katar'a yönelik, Katar halkına ve bölge halkına yönelik kararları doğru bulmadık. İlaç, gıda gibi temel ihtiyaçlar, insanın günlük hayatta ihtiyaç duyduğu konulardaki kısıtlamalar doğru bir şey değil. Hele hele ramazan ayında, halkı cezalandırıcı adımları doğru bulmuyoruz. Bunları da açıkça söyledik ama doğruyu söylemek ya da yanlışa yanlış demek taraf tutmak değildir."

Başka ülkelere, Suudi Arabistan'a böyle kararlar alınsaydı tepkilerinin aynı olacağını ifade eden Çavuşoğlu, "Çünkü o ülkelerin hepsi bizim kardeşimiz. Şimdi bir ülkeyi suçluyorsunuz, karşılığında iddialarınız var, o zaman delilleri ortaya koyacaksınız. Neyle suçluyorsunuz, ne istiyorsunuz onu söyleyeceksiniz. Katar'daki, Kuveyt'teki ziyaretlerimizde, Mekke'de Kral Salman ile görüşmemizde hep bunları söyledik. Diyalog ve barış yoluyla bu sorunun çözülmesi lazım. Cumhurbaşkanımız dünyada birçok liderle görüştü, Kral Salman ile Katar Emiri ile Kuveyt Emiri ile arabuluculuk yapıyor, defalarca görüştük." diye konuştu.

Haber Ara