Dolar

32,3275

Euro

35,0894

Altın

2.298,00

Bist

8.984,15

Çavuşoğlu: Ermenistan'daki darbe girişimini kınıyoruz

Dşişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,''Biz dünyanın neresinde olursa olsun darbeye ve darbe girişimine karşıyız. Ermenistan'da olan bu durumu da şiddetle kınıyoruz' dedi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-25 14:46:41

Çavuşoğlu: Ermenistan'daki darbe girişimini kınıyoruz

Çavuşoğlu'ndan "Ermenistan" açıklaması: Darbelere karşıyız, şiddetle kınıyoruz

Dşişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,""Biz dünyanın neresinde olursa olsun darbeye ve darbe girişimine karşıyız. Ermenistan'da olan bu durumu da şiddetle kınıyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere  Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de bulunuyor.

kan Çavuşoğlu, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile görüştü.

Görüşmenin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macar mevkidaşı Peter Szijjarto ile ortak basın toplantısı düzenledi.

"Pandemi döneminde
örnek bir dayanışma sergiledik"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Pandemi döneminde Macaristan ile çok örnek bir dayanışma sergilediklerini belirterek, "İhtiyaç duyduğumuz ilaçları üretmek için bazı maddeleri Macaristan'dan aldık, bize bu konuda pozitif ayrımcılık yaptılar. Biz de Türk aşısını öncelikle vatandaşlarımızla ve dostlarımızla paylaşmak istiyoruz" dedi.

"İkili ilişkilerimizi geliştireceğiz"

Çavuşoğlu, Szijjarto ile yaptıkları görüşmelere de değindi:
"Türkiye'nin ve Avrupa'nın gündeminde olan birçok konuyu ele aldık. Çabalarımıza verdiği destek için Macaristan'a teşekkür ediyoruz. İkili ilişkilerimizi geliştireceğiz. Afrika ile de iş birliğimizi güçlendirmek için çalışıyoruz." 

"Biz dünyanın neresinde olursa olsun
darbeye ve darbe girişimine karşıyız"

Ermenistan Genelkurmay Başkanı ve üst rütbeli komutanlar, Başbakan Paşinyan'ı istifaya çağıran bir bildiri yayımladı. Paşinyan ise ülkede darbe girişimi olduğunu söyledi, Genelkurmay Başkanını görevden aldığını açıkladı.

Çavuşoğlu, Ermenistan'da yaşananlarla ilgili olarak şunları söyledi:
"Biz dünyanın neresinde olursa olsun darbeye ve darbe girişimine karşıyız. Ermenistan'da olan bu durumu da şiddetle kınıyoruz. Seçimle iş başına gelmiş bir hükümete bırakın darbe yapmayı, istifa çağrısında bulunması bile kabul edilemez. Bölgenin istikrarı için önemli bir fırsat penceresi, bunun iyi değerlendirilmesi gerekir. Bölge ülkeleriyle de ne yapabileceğimizi konuşuyoruz. Darbe girişimleri, ülke istikrarını bozucu adımlardır. O nedenle karşıyız. Herhangi bir temasımız olmadı, biz de basından takip ediyoruz. Daha detaylı bilgi elde etmeye çalışıyoruz. Türkiye'nin bu tutumu ilkeli bir tutumdur, darbeye karşıyız."

Kaynak: TRT Haber

Haber Ara