Dolar

32,3761

Euro

35,0104

Altın

2.326,91

Bist

9.079,97

Çavuşoğlu açıkladı: 32 diplomat kayıp

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, FETÖ soruşturması kapsamında yurt dışından geri çağrılan ancak dönmeyen memur sayısının 32 olduğunu açıkladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-12 13:13:22

Çavuşoğlu açıkladı: 32 diplomat kayıp

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanlığı'nda gerçekleşen görüşmenin ardından iki bakan ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, "İran'la Suriye'nin toprak bütünlüğü konusunda hemfikiriz. Barış için işbirliğini geliştireceğiz" dedi.

Bangladeş'te görevli Türk diplomatların Rusya'ya kaçtığı iddialarını da cevaplayan Çavuşoğlu, şunları ifade etti: "Bu iddia bize yeni geldi. Detaylı şekilde inceleyeceğiz. Geri çağrılıp mazeretsiz dönmeyen görevli sayısı 32."

GÜLEN'İN İADESİ

Çavuşoğlu daha sonra şunları söyledi: "FETÖ'nün iadesiyle ilgili işlemler devam ediyor.Adalet Bakanlığı'mız dosyayı hazırlıyor. Bazı olumlu sinyalleri de almaya başladık. Ve 23-24 Ağustos'ta bir grup heyet, ABD Adalet Bakanlığı'ndan bir heyet Türkiye'ye geliyor. ABD'den aynı şekilde üst düzey ziyaret de bekliyoruz. Hem Kerry hem de Biden gelmek istediğini söylemişti. Bu ziyaretlerden sonra da, adalet bakanlığımızla belgelerle dosyalarla Washington'a gideceğiz, gerekli girişimlerde bulunacağız. Aramızda anlaşma var, iade anlaşması var. Bugüne kadar da uygulamışız. Darbe girişiminin arkasında kim olduğunu tüm dünya biliyor. Beklentimiz ABD'nin en kısa süre içinde bu terörist başını Türkiye'ye iade etmesi. Ziyaret tarihleri netleşmedi, bize önerilen tarihlere biz olur dedik. Ama o tarihlerde gelip gelmeyecekleri konusunda bir teyit gelmedi."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara