Dolar

32,4734

Euro

34,9533

Altın

2.437,28

Bist

9.716,77

Çavuşoğlu: ABD ve Rusya'yı bilgilendirdik

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Şengal'deki PKK hedeflerine yönelik operasyona ilişkin olarak hem Rusya hem de ABD'ye bilgi verildiğini söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-26 12:42:35

Çavuşoğlu: ABD ve Rusya'yı bilgilendirdik

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Şengal Dağı ile Karaçok Dağı'ndaki PKK hedeflerine yönelik operasyondan ‘endişe duyduğunu' açıklayan ABD'ye yanıt verdi.

“Bize yönelik tehditlere karşı operasyon yapacağımızı her zaman herkese söylüyoruz” diyen Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Operasyonu yapacağımızı bizzat müttefikimiz ABD'ye bildirdik. Aramızdaki anlaşma gereği 2 saat önce ABD ve Rusya ile operasyon yapacağımız bilgisini paylaştık. Koalisyonun Katar'daki koordinasyon merkezi ile paylaştık.”

TSK, Irak'ın kuzeyinde yer alan Şengal Dağı ile Suriye'nin kuzeydoğusunda yer alan Karaçok Dağı bölgelerinde PKK'ya ait hedeflere hava harekatı düzenlendiğini açıklamıştı.

Öte yandan Çavuşoğlu, Avrupa Parlamentosu Konseyi Meclisi'nin (AKPM) Türkiye'yi 13 yıl sonra yeniden siyasi denetime alması kararına da tepki gösterdi.

Bu yolla Türkiye'ye bir ceza vermeye çalışıyorsanız bu ters teper” diyen Çavuşoğlu, şunları söyledi:

Bugüne kadar Avrupa Konseyi ile çok yakın işbirliği içinde olduk. Reform sürecinde AB'den daha çok Avrupa Konseyi'nin tavsiyelerini dikkate aldık. Avrupa Konseyi ile aramızda çalışma grubu var. Genel sekreterle yakın işbirliğimiz var. Parlamentonun bu aldığı kararı kabul etmiyoruz bundan sonraki işbirliğimizi zayıflatan bir adımdır. Bu kurumla bazı konulardaki ilişkilerimizi tekrar gözden geçireceğiz. Buna bizi mecbur bıraktılar. Avrupa siyaseti çok değişiyor ve maalesef Avrupa ülkelerinde artan ırkçılık İslam karşıtlığı Avrupa kurumlarına da sirayet etti.”

 

Haber Ara