Dolar

32,5344

Euro

34,9655

Altın

2.428,48

Bist

9.704,53

Çavuşoğlu: ABD'nin YPG'ye silah verdiğini biliyoruz

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 'ABD'nin YPG'ye silah verdiğini biliyoruz. Kimse bunun aksini iddia etmesin.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-08 14:11:51

Çavuşoğlu: ABD'nin YPG'ye silah verdiğini biliyoruz

TIMETURK|HABER MERKEZİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Igor Crnadak ile ortak basın toplantısı düzelendi. Toplantı sonrasında Bakan Çavuşoğlu, basın mensuplarının sorunlarını yanıtladı.

"DEAŞ'IN KOLAY YENİLEBİLECEĞİNİ GÖRDÜK"

Rakka operasyonunun sorulması üzerine Çavuşoğlu, “Bizim başından beri ortaya koyduğumuz strateji belli. Operasyondan çok operasyondan sonrasını da iyi planlamak lazım. Özellikle Cerablus Operasyonu'ndan sonra yani Fırat Kalkanı Operasyonu'ndan sonra gördük ki, etkili strateji ile DEAŞ kısa sürede birçok şehirden temizlenebilir. Hem koalisyonun içindeki ülkelere güven geldi hem de arazideki ılımlı muhalefetin güveni kendisine tekrar geldi. DEAŞ'inde kolayca yenilebilir bir terör örgütü olduğunu gördük." dedi.

"RAKKA'YA YANLIŞ GRUPLARLA GİRİLMEMELİ"

Rakka'ya yanlış gruplarla gitmenin yanlış olduğunu herkese anlatmaya çalıştıklarını belirten Çavuşoğlu, "Başta ABD olmak üzere ve başından beri ABD Rakka'nın kuşatılması içinde yani bu stratejide YPG'nin ya da demokratik güçlerin rol alabileceğini söylediler. En son Dunford'un ziyaretinde de ‘sadece kuşatmada yer alacaklar Rakka'nın içine kesinlikle girmeyecekler' dediler. Bunun böyle olmasını temenni ederiz. Özellikle ortaklarımızın bize verdiği sözü tutmasını her zaman bekleriz. Biz Türkiye olarak verdiğimiz sözü sonuna kadar tutuyoruz." ifadelerini kullandı.

"YPG'YE SİLAH VERDİĞİNİ BİLİYORUZ"

Çavuşoğlu, Amerika'nın "YPG'ye silah vermiyoruz" sözlerini de değerlendirdi. Konu ile ilgili “Kobani'den bu yana silah verildiğini biz biliyoruz. Bu silahların bir kısmını da Türkiye'de PKK'nın elinde yakaladık. Zaten PKK ile YPG arasında hiçbir fark yok. Kimse bize bunun tersini anlatmasın veya ikna etmeye çalışmasın. Biz biliyoruz gerçekleri. Aynı kampı kullanıyorlar. Aynı kadrolar aynı terör örgütü. O nedenle ABD'nin böyle bir terör örgütüne silah vermesi doğru değil. En son YPG'liler bu kuşatma operasyonunun içinde yer almalarını bile nasıl suiistimal ettiler. Amerika'nın da kendilerine silah verdiğini itiraf ettiler.
Dolayısıyla bizde ABD'nin YPG'ye silah verdiğini biliyoruz." açıklamasında bulundu.

 

Haber Ara