Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Çatışmalarda 16 Filistinli yaralandı

İsrail askerleri ile Filistinliler arasında Kudüs'ün çeşitli bölgelerinde çıkan olaylarda 16 kişinin yaralandığı bildirildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-23 04:51:26

Çatışmalarda 16 Filistinli yaralandı

AA'nın haberine göre; Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin, Kudüs'ün Ayzeriyye ve Ebu Dis bölgelerinde toplanan Filistinliler'i dağıtmak için plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz bombası kullandığı belirtildi.

Çıkan olaylarda plastik merminin isabet etmesinden dolayı 9 kişinin yaralandığı, 7 kişinin vücudunda, atılan ses bombası sonucu yanıklar oluştuğu, 19 kişinin de göz yaşartıcı gaz nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdiği kaydedildi.

Bu arada Kudüs yakınındaki Huzma beldesinde de İsrail güçleri ile Filistinliler arasında çıkan olaylarda ölen ya da yaralanan olmadığı aktarıldı.

Öte yandan İsrail polisinden yapılan açıklamada, Batı Şeria'nın güneyinde yer alan El-Arub Mülteci Kampı yakınında aracının taşlanması sonucu 1 İsrail vatandaşının hafif yaralandığı ifade edildi.

Batı Şeria, Kudüs ve Gazze bir süredir Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları ve Yahudilerin ihlallerine tepki gösteren Filistinliler ile İsrail askerleri arasında olaylara sahne oluyor.

Haber Ara