Dolar

32,5592

Euro

34,7148

Altın

2.411,44

Bist

9.645,02

Casuslar şehri Washington: FBI'a göre kentte 10 bin casus var

Washington's Top News'te (wtop) Ulusal Güvenlik Sorumlusu JJ Green imzasıyla 'Sırlar Şehri' başlıklı bir makale dizisi yayınladı. 'DC'de tahminen 10 bin kişi casus' , 'Gerçek bir casus asla düşündüğün kişi değildir' , 'Washington'da casusluğun geleceği' başlıklı makalelerin henüz ikisi yayınlandı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-20 12:13:24

Casuslar şehri Washington: FBI'a göre kentte 10 bin casus var

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Green'in ABD'deki istihbarat raporları ve Washington'daki Casus Müzesi'ne dayandırdığı bilgilere göre Washington'da 10.000'den fazla casus var ve bu sayının gerçek rakama yakın olduğu belirtildi.

Casusluk konusunda yetkin isimlerden görüşler alınan haberde Özel Ajan Brian Dugan "Bu durumun daha önce görülmemiş bir şey olduğunu ve özellikle Çin'in ekonomik casusluk cephesi üzerindeki tehdidinin yoğun olduğunu" söyledi.

Emekli CIA görevlisi olan John Sipher, Rus hükümetinin Amerikan topraklarında yüzlerce casus olduğuna inanıldığını söyledi.

NASIL YAKALANACAKLAR?

On yıllar boyunca CIA için gizli operasyonlara katılan Robert Baer, ​​WTOP'a verdiği röportajda Washington'daki en iyi casus avcılarının en iyisinin dahi bir casusu yakalamasının zor olduğunu söyledi. Baer "Casusluk işinde herkes gizli çalışıyor ve iletişimleri hakkında hiç iz bırakmıyorlar" dedi.

Haberde casusların odaklandıkları temel şeyin "yasaları çiğnemeye meyilli" Amerikalıları bulmak olduğu ifade edildi.

EN İYİ CASUSLAR BURAYA GÖNDERİLİYOR

Bu casusluk dalgasının teknoloji tarafından beslendiği belirtilirken Washington'da 175 fazla diplomatik misyon bulunduğu, on binlerce yabancı öğrencinin ikamet ettiği, istihbarat servisleriyle bağlantısı olan sayısız iş adamının şehre girip çıktığı belirtildi.

ABD istihbarat kaynaklarına göre Washington'da en iyi casuslar gönderiliyor.

Haber Ara