Dolar

32,3167

Euro

35,0661

Altın

2.308,07

Bist

9.079,97

Castro'dan Obama'ya; ABD'den ders almayız

Küba lideri Raul Castro, Obama'nın ülkesine yönelik ihlal eleştirileri ile ilgili ABD'nin insan hakları konusunda çifre standardı olduğunu, ondan ders almayacakalrını söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-23 09:39:16

Castro'dan Obama'ya; ABD'den ders almayız

Küba lideri Raul Castro, ABD Başkanı Barack Obama'nın ziyaretinde yaptığı "insan hakları" eleştirilerine cevap verdi.

Dünya Bülteni'nin derlediği habere göre; Ortak basın toplantısında ABD'li bir gazetecinin sorusunu cevaplayan Raul Castro, ülkesindeki uygulamaları savundu. Obama'nın konuşması sırasında Küba ile "insan hakları" konusunda anlaşmazlıklar yaşadıklarına dikkat çekmesine de tepki gösterdi.

Washington ile Havana'nın birçok konuda ciddi farklılıkları olduğunu söyleyen Raul, iki ülkenin siyasi sistem, demokrasi, insan hakları pratiği, sosyal adalet, uluslararası ilişkiler ve dünya barışı hakkında çok farklı fikirlere sahip olduğuna vurgu yaptı.

"İnsan haklarını savunuyoruz. Sivil, siyasi, ekonomik ve kültürel hakların birbirinden ayrılamaz, birbirine bağlı ve evrensel olduğunu düşünüyoruz" diyen Küba lideri, insan hakları tartışmasının siyasi karşı karşıya gelişler için kullanılmaması gerektiğini savundu.

Daha sonra Raul, ABD yönetiminin kendi halkının en temel ihtiyaçlarını karşılayamadığına dikkat çekti. Raul şunları söyledi:

“Doğrusunu söylemek gerekirse, bir hükümetin kendi halkına sağlık ve eğitim hizmetini, sosyal güvenliği, gıda, kalkınma ve eşit ödeme ile çocuk haklarını garanti edememesini akıl almaz buluyoruz.”

Küba lideri, ABD'nin insan hakları konusunda da çifte standardı bulunduğunu söyledi. Raul, ilişkilerin tamamen normalleşmesi için ablukanın kaldırılmasını ve Guantanamo Üssü'nün Küba'ya iade edilmesi gerektiğini de kaydetti.

ABD Başkanı Obama da, Küba'ya yönelik ABD ambargosunu kaldıracaklarını söyledi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara