Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Carson: ABD başkanı Müslüman olmamalı

ABD’de Cumhuriyetçi Parti’den başkan aday adayı olan emekli beyin cerrahı Ben Carson, ‘Müslüman birinin ABD başkanı olmaması gerektiğini’ söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-21 10:27:40

Carson: ABD başkanı Müslüman olmamalı

BBC Türkçe'nin haberine göre, NBC televizyonunda Meet the Press adlı programına çıkan Carson, “Bu millettin başına bir Müslüman getirmemizi desteklemem. Kesinlikle bunu kabul etmezdim” dedi.

ABD başkanının inancının anayasayla uyumlu olması gerektiğini savunan Carson, ‘İslam'ı anayasayla uyumlu görüp görmediği'sorusuna ise “Hayır, kesinlikle uyumlu görmüyorum” yanıtını verdi.

ABD'nin sorunu Müslümanlar

Cumhuriyetçi Parti'nin popüler aday adaylarından Donald Trump da, ABD Başkanı Barack Obama'nın ‘Müslüman olduğunu' iddia eden bir destekçisini düzeltmediği için hem Demokratlar hem de Cumhuriyetçiler tarafından eleştirilmişti.

Trump'ın destekçisi ayrıca “Bu ülkede bir sorunumuz var, o da Müslümanlar” demişti.

Trump, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, bu konudaki tavrıyla ilgili olarak şunları yazmıştı: “Her defasında birileri Başkan hakkında kötü veya tartışmalı bir söz söylediğinde ahlaki olarak onu koruma zorunluluğum var mı? Hiç sanmıyorum. Birileri Başkan'a benim hakkımda çirkin ve tartışmalı bir şey söylerse, benim yardımıma koşacağını mı sanıyorsunuz gerçekten? Hiç şans yok!”

Annesi Amerikan, babası da Hawaii'de yaşayan bir Kenyalı olan ABD Başkanı Obama, Hıristiyan olduğunu açıkça söylemişti.

“Obama'nın Hıristiyan olduğuna inanıyorum”

Trump, 2011 yılında Obama'nın Amerikalı olmadığını ve Müslüman olduğunu öne sürünce Obama doğum belgesini göstermek zorunda kalmıştı.

Cumhuriyetçi aday adayı Ben Carson'a da NBC televizyon kanalında Obama'nın ‘ABD doğumlu bir Hıristiyan olduğuna inanıp inanmadığı' sorulduğunda, Carson “Öyle olduğuna inanıyorum. Söylediklerinden şüphe duymam için bir sebep yok” yanıtını verdi.

CNN/ORC tarafından yapılan son anketler, Cumhuriyetçi aday adayları arasında Donald Trump'un birinci, Hewlett-Packard şirketinin eski patronu Carly Fiorina'nın ikinci, Ben Carson'un da üçüncü sırada olduğunu gösteriyor.

Haber Ara