Dolar

32,5299

Euro

34,8978

Altın

2.439,37

Bist

9.716,77

Carrie Lam, Hong Konglu göstericilere İngiliz sömürge dönemi yetkilerini hatırlattı

Hong Kong lideri Carrie Lam, gösterileri bastırmak için bölgede İngiliz sömürge dönemindeki yetkileri hatırlattı. Bu yetkiler kapsamında maske takmanın yasaklanacağı kaydedildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-04 13:51:39

Carrie Lam, Hong Konglu göstericilere İngiliz sömürge dönemi yetkilerini hatırlattı

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Reuters'in haberine göre bir basın toplantısında konuşan Lam, göstericilerin yüzlerine taktıkları maskelerin yasaklanacağını duyurdu.

Hong Kong'da çoğu protestocu kimliğini gizlemek için maske takıyor. Hem güvenlik güçlerinin kameralarına takılmak istemiyor hem de işten atılma tehlikesiyle yüz yüze kalmak istemiyorlar.

Lam "Neredeyse tüm protestocular kimliklerini gizlemek amacıyla maske takıyorlar. Bu yüzden daha da ölçüsüzleştiler. Mevcut düzenlemeleri tekrar hayata geçireceğiz. Şiddetin tırmanmasına ve durumun bozulmaya devam etmesine izin veremeyiz" dedi.

Lam bölgenin ciddi tehlike altında olduğunu, ancak acil bir durumda olmadığını belirtti.

k_736
Hong Kong'da daha önce İngiliz sömürge dönemi bayrağını açan, söz konusu bayrağı parlamentoya asan göstericiler Ağustos ayında da ABD bayrağı açıp ABD marşı okumuştu.

HONG KONG'DA NORMALDE DE MASKE KULLANILIYOR

Fakat hükümetin, maske yasağını, 7.4 milyon sakini olan ve çoğunun 2003'teki ölümcül Şiddetli Akut Solunum Sendromu (SARS) salgını sebebiyle enfeksiyondan korunmak için yüz maskesi kullanılan bir şehirde nasıl uygulayacağı belli değil.

2019-10-04_13h52_49

PROTESTOCULAR HAREKETE GEÇTİ

Bu hamle sonrasında protestocular da harekete geçti ve Causeway Bay'den hükümet merkezine kadar yapılan yürüyüşte yüz maskesi kullanmalarını istediler.

Dört aylık hükümet karşıtı protestolar, eski İngiliz sömürgesi olan Hon Kong'u, 1997 yılında Pekin'e devredilmesinden bu yana, özerklik sağlayan “tek ülke, iki sistem” formülü altında geçirdiği en büyük siyasi krize soktu.

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

1114758_2_1

Haber Ara