Dolar

32,3650

Euro

34,9694

Altın

2.325,97

Bist

9.105,54

CarrefourSA 'C - Mobil' uygulamasıyla 11 bin çalışanını salgına karşı takip ediyor

CarrefourSA, Mayıs ayından bu yana 'C-Mobil' uygulaması üzerinden mesai saatleri süresince çalışanları arasındaki sosyal mesafeyi ve hangi çalışanın ne zaman, hangi çalışanlarla temasa geçtiğine dair pandemi döneminde ihtiyaç duyulabilecek bilgileri kaydediyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-14 11:11:10

CarrefourSA 'C - Mobil' uygulamasıyla 11 bin çalışanını salgına karşı takip ediyor
CarrefourSA, Mayıs ayından bu yana "C-Mobil" uygulaması üzerinden mesai saatleri süresince çalışanları arasındaki sosyal mesafeyi ve hangi çalışanın ne zaman, hangi çalışanlarla temasa geçtiğine dair pandemi döneminde ihtiyaç duyulabilecek bilgileri kaydediyor.

Pandemi başlangıcından itibaren kamu görevi bilinciyle çalışanları ve müşterilerinin sağlığını korumak için birçok önlem alan CarrefourSA, Türkiye perakende sektöründe bir ilk olan bu uygulama sayesinde genel müdürlük, 9 deposu ve 52 şehirdeki 653 marketinde görev yapan yaklaşık 11 bin çalışanını mesai saatleri içinde takip ediyor.

Android veya IOS tabanlı telefonların bluetooth özelliği üzerinden yüksek bir hassasiyetle çalışan uygulama ile çalışanların, mesai saatlerinde diğer çalışanlarla 2 metreden daha yakın temasları, sunucularda biriktirilip raporlanıyor. Çalışanlar, birbirlerine 2 metreden daha az mesafede yaklaşırlarsa uygulama, istenirse sesli uyarı veriyor.

Telefonların internet erişimi kısıtlı ise veriler biriktirilip internete erişim olduğunda sunucuya ulaştırılıyor. Böylelikle CarrefourSA, çalışanları arasında olası bir vakada ilgili sağlık kurumlarında filyasyon konusunda yardımcı olabiliyor.
VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara