Dolar

32,3223

Euro

35,0714

Altın

2.308,83

Bist

9.079,97

'Çaresiz insanlara sırtımızı dönmeyeceğiz'

İçişleri Bakanı Altınok, Türkiye'nin el açmış, çaresiz kalmış, yurdunu, yuvasını, evini, barkını terk etmiş insanlara sırtını dönemeyeceğini söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-07 13:05:29

'Çaresiz insanlara sırtımızı dönmeyeceğiz'

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Geçici köy korucularına 50 bin kadro tahsis edildiğini vurgulayan Altınok, şu anda fiilen 45 bin kişinin çalıştığını, emeklilik veya başka sebeplerle boşalan 5 bin kadroya alım yapılması için ilana çıktıklarını, illerin kontenjanlarını belirlemeye çalıştıklarını bildirdi.

Korucuların sosyal hakları ve maaşlarında bazı düzenlemeler yapılacağına değinen Altınok, "Korucuların hem sosyal haklarını hem ücretlerini iyileştireceğiz. Hükümetimiz, güvenlik birimlerimizin bir parçası olan korucu kardeşlerimizin her türlü ihtiyaçlarını karşılayacaktır. 50 bin kadromuzu tamamen dolduracağız. Yaşlanan arkadaşlarımız var. Emeklilik haklarını sağlayacağız" dedi.

POLİSİN ÖZLÜK HAKLARI

"Polislerin özlük haklarında düzenleme yapılmasına yönelik talepleri vardı. Başbakan Davutoğlu polislerin ek göstergelerinin 3 bine çıkarılacağını açıkladı. Polislerin özlük haklarına ilişkin başka ne gibi iyileştirme yapılacak" sorusu üzerine Altınok, "Ek göstergelerini düzeltmekle kalmayacağız, 1 Kasım'dan sonra arkadaşlarımızın ekonomik durumlarını daha güzel noktalara getirme konusunda özel gayretlerimiz, çalışmalarımız var. İnşallah onları da gerçekleştirme noktasına getireceğiz" şeklinde konuştu.

'TÜRKİYE SIRTINI DÖNEMEZ'

"Suriyeli sığınmacılara yönelik çalışmalara" ilişkin soruya da Altınok, sığınmacı sorununun bir insanlık dramı olduğuna dikkati çekti.

Selami Altınok, gelişmiş birçok Avrupa ülkesi sığınmacıların denizlerde boğulmasını seyrederken, Türkiye'nin, gerek polisi, gerek jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleriyle, bu kişilerin kurtarılması için büyük gayret gösterdiğini bildirdi. Altınok, "Özellikle Sahil Güvenlik Komutanlığımıza teşekkür ediyorum. Her noktaya ulaşmaya çalışıyor. Avrupa'nın kapılarını kapattığı, sınırlarına tel örgüler çektiği bir dönemde Türkiye'nin bu kişilere ev sahipliği yapmasının lüzumlu olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

"Elini açmış, çaresiz kalmış, yurdunu, yuvasını, evini, barkını terk etmiş insanlara Türkiye sırtını dönemez, dönmedik, bundan sonra da dönmeyeceğiz" diyen Altınok, sadece Suriyelilerin değil, umudunu Türkiye'ye bağlamış tüm mazlum milletlerin umudunun boşa çıkarılmayacağını belirtti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara