Dolar

32,5743

Euro

35,0169

Altın

2.428,43

Bist

9.722,09

Cape Town'da Mutlaka Görmeniz Gereken 8 Yer

Cape Town Afrika kıtasının en güneyinde yer alan ve kıtanın kalanına göre teknoloji ve refah anlamında daha iyi koşullara sahip muhteşem güzellikte bir şehir. Öyle ki buraya giderseniz kendinizi bir Avrupa şehrinde hissedebilirsiniz. Cape Town nasıl bir yer merak ediyorsanız burdan buyrun!

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-16 10:02:45

Cape Town'da Mutlaka Görmeniz Gereken 8 Yer

Güney Afrika'da yer alan Cape Town'da kullanılan diller İngilizce ve Afrika Hollandacası. Küresel konumdaki İngilizce ile burda da kolaylıkla işlerinizi halledebilir, iletişime geçebilirsiniz. Cape Town vize almadan gidebileceğiniz bir lokasyon. Güney Afrika Cumhuriyeti'nin 3 başkentinden biri. Para birimi olarak Rand kullanılmaktadır. Peki buyrun bakalım Cape Town'da nereleri gezmeli, nereleri gezmeden dönmemeli?

Masa Dağı

Tepesi bıçakla kesilmiş gibi dümdüz olan Masa dağı, adını tam da bu özelliğinden alıyor. Cape Town'un en önemli sembollerinden olan Masa Dağı 1085 metre yüksekliğinde. Cape Town'da yaşamakta olan Türkler tarafından da çok sevilen dağın tepesine çıkmak için teleferik olanağı mevcut. Bölgede çoğunluğu endemik 2200 çeşit bitkinin bulunduğunu söyleyerek botanikçileri heyecanlandırayım!

Kirstenbosch Botanik Bahçeleri

Şehir merkezinden 13 kilometre uzaklıkta bulunan bu bahçeler, dünyanın en güzel botanik bahçeleri arasında yer almakta. 5000'in üstünde endemik bitkiye ev sahipliği yapan bölgenin tek özelliği bu da değil; hemde Afrika oyması heykelleri de bünyesinde barındırıyor. Botanik bahçeye servis ve otobüsler kalkıyor.

Cape Point

Afrika'nın güney ucundaki check pointiniz. Burada bulunan deniz fenerinden Ümit Burnu'nun en ucunda olduğunuzu düşünerek baktığınız zaman perspektifiniz biraz kayabilir. Kendinizi koca dünya haritası üstünde anında bulabilirsiniz. Buraya kadar gelmişken Cape Of Good Hope Milli Parkı'nı da görmeden dönmemenizi öneririm.

Hout Bay

Kendine özgü kültürü ve hatta pasaportlarıyla farklı bir ülke mi desem, dünyanın cennet köşelerinden biri mi desem bilemedim. Cape Town'da denize girilir mi diye merak edenlere gelsin. Hout Bay'de sörf yapılan en büyük hobilerden biri. Burada yüzebilir, kano ve deniz bisikleti kiralayabilirsiniz. Birçok hediyelik eşyacının da bulunduğu bölgede yazlık veturistik bir hava bulunuyor.

unnamed_17

False Körfezi Adası

Umarım gittiğinizde fok balıklarını da güneşlenirken yakalayabilirsiniz. Mükemmel doğasıyla dillere destan olmuş olan adada yelkencilik de yapılıyor. Gittiğinizde çok beğeneceğiniz restoranlara sahip olan bu bölgede eşsiz manzara karşısında karnınızı doyurunca yaşamın bir başka yönüne tanık olabilirsiniz. Etraftaki gözlem kuleleri sayesinde de çevreyi çok daha iyi tanımak isteyen meraklı ve maceracı gezginler yaşadı!

Robben Adası

Türkiye'deki İmralı Adası gibi bir hapishane adası. Yıllarca hapishane olarak kullanılmış artık günümüzde müze olarak hizmet veriyor. Bu adada Nelson Mandela hapis yatmış. Şuanda Unesco Dünya Mirasları Listesi'nde yer alan Robben Adası, hem Cape Town'a uzaktan bakmak hem de topraklarında bulunan müzeyi gezmek için kesinlikle gidilmesi gerekli olan yerler arasına yer alıyor.

Stellenbosch

Oldukça ünlü üzüm bağları olan bu şirin kasabayı görmeden dönmemelisiniz. Burada birbirinden şirin kahveciler bulunuyor. Meyve bahçeleri ve kendisine özgü ruhuyla bu şahane bölgeyi listenize ekleyin derim.

İki Okyanus Akvaryumu

İçinde çok çeşitli canlıyı barından dev akvaryumun yelpazesinde köpek balığı da var, penguen de. 365 gün açık olan akvaryumu çocuklu aileler de tercih edebilir, aklınızda olsun 4 yaşından küçük çocuklardan ücret alınmıyor. Sabah 9'dan akşam 6'ya kadar hizmet sunan İki Okyanus Akvaryumu'nu gezmeyi tatilinizin bir gününde daha dinlendirici bir program olarak ele alabilirsiniz.

Sevgili Timetürk okurları,Artık Cape Town nerede ve  gezilecek önemli yerleri nereler fikir sahibi oldunuz. Tatilinizin uzunluğuna göre listenize başka yerler de ekleyebilir, kendi zevkinize göre bir gezi planı oluşturabilirsiniz. Keşifleriniz ve yolculuklarınız daim olsun!

Hazırlayan: Özlem Akçin ( Özlem Keşifte )

Haber Ara