Dolar

32,3291

Euro

35,0400

Altın

2.279,62

Bist

9.001,13

Çankaya'dan parasız sağlık hizmeti

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 'Bizim, rant odaklı değil insan odaklı hizmet anlayışımız var. Biz halkımıza hizmet ediyoruz. Akla yatkın olmayan, vatandaşa fayda sağlamayan projelerle işimiz yok, gerekeni yapıyoruz' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-26 11:32:55

Çankaya'dan parasız sağlık hizmeti
Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Bizim, rant odaklı değil insan odaklı hizmet anlayışımız var. Biz halkımıza hizmet ediyoruz. Akla yatkın olmayan, vatandaşa fayda sağlamayan projelerle işimiz yok, gerekeni yapıyoruz" dedi.

Evde sağlık hizmetini daha fazla Çankayalıya ulaştırmak için ekip sayısını artıran Çankaya Belediyesi, sene başından itibaren bin 77 kişiye pansuman, enjeksiyon, tansiyon ölçümü, şeker ölçümü, kan tetkiki için kan örneği alma gibi birinci basamak sağlık hizmeti ile hasta nakli ve hasta değerlendirme hizmeti verdi. Bu hizmetleri 2016 yılında 4 bin 125 vatandaşa sağlayan belediye, 2017 yılında yaklaşık iki katına çıkarmayı hedefliyor.

Taşdelen: "Halkımızın yanındayız"

Sağlık gereksinimlerinin ücretsiz verilmesinin temel insan hakkı olduğunu belirten Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen, belediye hizmetlerinde insanı merkeze alan ve ihtiyaçlara cevap veren bir anlayışla hareket ettiklerini söyledi. Çankaya'da sosyal demokrat belediyeciliğin gereklerini hizmete dönüştürdüklerini kaydeden Taşdelen, "Bizim, rant odaklı değil insan odaklı hizmet anlayışımız var. Biz halkımıza hizmet ediyoruz. Akla yatkın olmayan, vatandaşa fayda sağlamayan projelerle işimiz yok, gerekeni yapıyoruz. Halkımızın her zaman yanındayız. Çankayalılar istedikleri zaman belediyelerine ulaşabiliyor ve hizmetlerinden yararlanabiliyor. Sağlık hizmetlerimiz de ücretsiz; ihtiyacı olan evinde alıyor bu hizmeti veya semtlerdeki sağlık evlerimize gelip alıyor. Halkımız mutlu, biz mutluyuz" diye konuştu.

Her vatandaşa sosyal destek

Çankaya Halk Sağlığı Merkezine başvuran vatandaşlara, evde sağlık hizmetini ücretsiz sağlayan Çankaya Belediyesi, birinci basamak sağlık hizmetini sağlık kuruluşuna gitme durumu olmayanlara veriyor. Evde sağlık hizmetinde hastaları evinde ziyaret eden sağlık ekipleri, sağlık sorunlarını dinleyerek bilgilendirme ve sağlık kuruluşuna yönlendirme konusunda da destek veriyor. Belediye, başvuruda bulunan vatandaşlara kendi ambulansları ile nakil hizmeti de veriyor. Belediyeye 0850 455 0265 numaralı ücretsiz hat aracılığıyla ulaşarak hizmet alma talebini ileten vatandaşlar, pansuman, enjeksiyon, tansiyon ölçümü, şeker ölçümü, kan tetkiki için kan örneği alma gibi birinci basamak sağlık hizmetlerini ve hasta nakli hizmetini alabiliyor.

Haber Ara