Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Canikli'den Suriyelilere vatandaşlık ve iş imkanı açıklaması

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Suriyelilere vatandaşlık verilmesi konusunda açıklama yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-13 17:20:38

Canikli'den Suriyelilere vatandaşlık ve iş imkanı açıklaması

Habertürk'ten Aysun Torun'un haberine göre, Suriyelilerin vatandaşlığa alınması konusunda öncelikli olarak ekonomiye katkı sunacak olanlar tercih edilecek. Bu kapsmada sığınan mültecilerinin kaçı çalışabilir, cinsiyeti, eğitim durumları tek tek inceleniyor.

"TÜRKLERİN ÇALIŞMADIĞI İŞLER"

Bu kapsamda Suriyelilerin Türk vatandaşlarının tercih etmediği iş kollarında değerlendirilmesi gündemde.

NURETTİN CANİKLİ'DEN AÇIKLAMA

Haberde ifadelerine yer verilen Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Türkiye'deki vatandaşın işini elinden alma gibi bir durum olmayacak" derken, bu adımı işverenin de desteklediğini söyledi. Canikli, "Kayıtdışı Suriyeli işçi çalıştırmanın önüne geçilecek" ifadesini kullandı. Canikli, Suriyelilerin TOKİ konutlarına yerleştirilmesinin mevcut iskan kanunu çerçevesinde yapılacağını belirtti. Toplu halde bulunan TOKİ konutlarına Suriyelilerin yerleşmesiyle, Suriye mahalleleri kurulacak.

AK PARTİ ANKET YAPTIRIYOR

Ak Parti, Suriyelilere vatandaşlık verilmesi ve TOKİ konutların yerleştirilmeleri konusunda anket yapıyor. Başbakan Yardımcısı Canikli yapılan anketten verdiği bilgilerde net sayı vermese de, konuya olumsuz yaklaşanların oranının sonucu etkilemeye yönelik olmayacak düzeyde bulunduğunu belirtti.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞININ YETKİSİ VAR

Habere göre konu hakkında ayrıntılı bilgi veren Kanun, İçişleri Bakanlığı'na Türk kültürüne bağlı olmayan vatandaşları başka yerlere nakletme yetkisi veriyor. Suriyelilerin de TOKİ evlerine yerleştirilmesi de bu şekilde olacak.

NE OLMUŞTU?


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ konutlarının Suriyelilere verilebileceğini söylemişti.

Haber Ara