Dolar

32,3660

Euro

34,9644

Altın

2.325,55

Bist

9.079,97

Çanakkale Kara Savaşları'nın 103. yıl dönümü

Şehitler Abidesi'nde, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman ile yabancı ülke temsilcilerinin katılımıyla tören düzenlendi - SOLOTÜRK'ün Çanakkale Boğazı semalarındaki gösterisi büyük ilgi gördü

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-24 12:23:55

Çanakkale Kara Savaşları'nın 103. yıl dönümü
Çanakkale Kara Savaşları'nın 103. yılı dolayısıyla Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ile yabancı ülke temsilcilerinin katılımıyla Şehitler Abidesi'nde tören yapıldı.

Abidedeki tören, Türkiye Cumhuriyeti adına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman'ın, anıta ay yıldız motifli çelenk sunmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması, tören kıtası tarafından saygı atışı yapılması ve İstiklal Marşı eşliğinde göndere Türk bayrağının çekilmesiyle devam eden törende, 18. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yaşar Arslanhan, günün önem ve anlamını belirten bir konuşma yaptı.

"İtilaf devletleri" adına İngiltere'nin Avrupa ve Amerika'dan Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan, Türkiye Cumhuriyeti adına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman'ın konuşmalarıyla süren törende, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Arif Gökçe tarafından Çanakkale Cephesi'nde şehit düşen askerler için dua edildi.

Erdoğan Ünlü'nün ''Çanakkale Cephesi'nden mektup'' performansını sergilediği törende, Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Mehteran Takımı'nın konseri, özellikle yabancı misafirlerce ilgiyle izlendi.

Daha sonra tören geçişi yapıldı. Tören geçişine, Türk askerlerinin yanı sıra yabancı askerler, gaziler ve öğrenciler katıldı.


- SOLOTÜRK'ten nefes kesen gösteri

Tören geçişinin ardından Bakan Yardımcısı Yayman ve beraberindekiler, Çanakkale Boğazı'na bakan seyir alanına geçti.

Dünyada F-16 jet uçağıyla gösteri yapabilen sayılı akrobasi timlerinden Hava Kuvvetleri Komutanlığının ekibi SOLOTÜRK'ün, Çanakkale Boğazı semalarındaki gösterisi, yerli ve yabancı izleyicilerden büyük ilgi gördü.

Daha sonra Bakan Yardımcısı Yayman ve İngiltere'nin Avrupa ve Amerika'dan Sorumlu Devlet Bakanı Duncan, "Şehitlik Defteri"ni imzaladı. Yayman ve beraberindekiler, ardından şehit mezarlarına karanfil bıraktı.


- Törene katılanlar

Şehitler Abidesi'ndeki törene, Bakan Yardımcısı Yayman ve İngiltere'nin Avrupa ve Amerika'dan Sorumlu Devlet Bakanı Duncan'ın yanı sıra 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Yeni Zelanda Genel Valisi Patsy Reddy, Avustralya İçişleri Bakanı Peter Duttorn, Fransa Savunma Ataşesi Colonel Valery Sens ile çok sayıda yerli ve yabancı davetli katıldı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara