Dolar

32,3776

Euro

35,0228

Altın

2.325,48

Bist

9.088,71

Çanakkale'de maske takmak zorunlu mu?

Korona virüs ile mücadele kapsamında İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla, 22 Haziran Pazartesi günü itibarıyla Çanakkale'de maske takmak zorunlu hale getirildi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-19 18:37:17

Çanakkale'de maske takmak zorunlu mu?

İl hıfzıssıhha kurulları illerde oluşan koronavirüs tablosuna göre kararlar almayı sürdürüyor. Şimdiye kadar oluşan tablo nedeniyle toplamda 47 ilde maske takmak zorunlu hale getirilmişti. Bu iller arasında Çanakkale'de eklenerek toplamda maskesiz sokağa çıkmanın yasak olduğu il sayısı 48'ye yükseldi.

Çanakkale'de maskesiz sokağa çıkılabiliyor mu?

Çanakkale için açık alanlarda maske takma zorunluluğu getirildi. Açık alanda maske takmamanın cezası 900 TL olarak belirlendi.

Hangi illerde maskesiz sokağa çıkmak yasak?

Çanakkale ile birlikte toplamda 48 ilde maskesiz dışarı çıkmak yasaklandı. Maskesiz dışarı çıkmanın yasak olduğu iller şöyle; Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Düzce, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, İstanbul, Kahramanmaraş, Karabük, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Siirt, Sivas, Şırnak, Tunceli, Uşak, Zonguldak, Diyarbakır, Erzurum, Kayseri, Rize ve Şanlıurfa, Bitlis ve Yalova.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara