Dolar

32,4983

Euro

34,7743

Altın

2.490,78

Bist

9.524,59

Can Yayınları özür diledi

Can Yayınları, 34. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'ndaki stantlarından kitap çaldığı iddiasıyla üzeri aranan çocuktan özür diledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-15 19:18:54

Can Yayınları özür diledi

Can Yayınları'nın sahibi Can Öz, sosyal medya hesaplarından "Hatalıyım, sorumluyum, hesap vermeliyim" başlıklı açıklama yaptı.
Öz, açıklamasında, dün kitap fuarında, Can Yayınları standında çok tatsız bir olay yaşandığını, 13 yaşında bir çocuğun kitap çaldığı iddiasıyla durdurulduğunu, üzerinin arandığını ve kitap çalmadığı ortaya çıktıktan sonra ağabeyi ve yakınlarıyla gerilimli tartışma yaşandığını ve çocuğun ağladığını hatırlattı.

Konudan haberdar olduğundan beri konunun iç yüzünü ayrıntılarıyla araştırdığını belirten Öz, TÜYAP'ın güvenlik görevlileri, olayın şahitleri, Can Yayınları standında çalışanlarla, çocuğun yakınları ve kendisiyle görüştüğünü anlattı.
Can Öz, açıklamasında şunları kaydetti:
"Sonuç olarak açıklamakla borçluyum ki bahsedilen olay doğrudur ve hemen hemen kamuoyuna yansıdığı gibi gerçekleşmiştir. Bu konuda sosyal medya üzerinden ve e-posta yoluyla tepki veren okurları çok haklı buluyorum. Ben de tepki verenlerin yerinde olsam, benzer bir tepki verir, hesap sorardım. Şimdi hesap vermekle yükümlüyüm. Bu çocuğu üzen üç çalışanımızla yollarımızı ayırdık. Yine de bu tatsız olayın onlara da ders olmasını yollarının açık olmasını diliyorum. Fuar personelinin seçimi ve yönetilmesiyle ilgili şunu söyleyebilirim. Bir daha benzer bir olayın tekrarlanmamasını sağlayacağım. Rencide edilmek bir yana Can Yayınları standına uğrayan her okurun huzurla yola devam etmesi gerekir. Şimdiye kadar bunu sağladığımı düşünüyordum."

Çocukla ve babasıyla görüştüğünü aktaran Can Öz, "Her birinden teker teker özür diledim. Kendimi borçluğu hissettiğimi, okul masraflarını karşılamaktan, okula kütüphane yapmaya ve daha fazlasına hazır olduğumu söylememe rağmen, yapılanların yeterli olduğunu ifade ettiler. Kendilerine anlayışları için teşekkür ediyorum. Seneye hala kabul ediyorlarsa İstanbul Kitap Fuarı'na birlikte katılacağız ve kendilerine fuarı gezdirecek, kitaplar önereceğim. Küçük okurumuzun kitaptan ve fuardan kopmaması artık benim sorumluluğum" ifadelerini kullandı.

 

Haber Ara