Dolar

32,3693

Euro

35,0412

Altın

2.325,39

Bist

9.118,40

Can Dündar ve Erdem Gül, Adliye'de

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün MİT TIR’ları davası başladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-01 10:01:10

Can Dündar ve Erdem Gül, Adliye'de

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün MİT TIR'ları ile ilgili yaptıkları haberler nedeniyle yargılandıkları davanın ikinci duruşması bugün görülüyor.

Çağlayan Adliyesi'nde görülecek dava 10:00'da başlayacak. Adliye önünde gazetecilere açıklama yapan Can Dündar, "'Biz Anayasa'yı tanıyoruz. O Anayasa Mahkemesi kararı, bu yasalar bizi beraate götürecek. Ona inanıyoruz, sonuna kadar bu davada savunma hakkımızı kullanacağız. Tarihte her zaman kazandık yine kazanacağız'' dedi. 

Erdem Gül ise, ''Bugün burada ne karar verilirse verilsin, burada gazetecilik yargılanıyor, haber yargılanıyor. Gazetecilik suç olmadığına göre bu davayı reddediyoruz. Bu davanın bugün düşmesi gerekiyor'' dedi.

​DAVA KAPALI GÖRÜLECEK

24 Mart'taki duruşmada davanın kapalı görülmesine karar veren İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, milletvekillerinin duruşma salonunu terk etmeyi reddetmesi üzerine davayı 1 Nisan'a ertelemişti.

Dündar ve Gül'ün, MİT TIR'larının durdurulması olayına ilişkin gizli kalması gereken bilgi ve fotoğraflara yer verdikleri gerekçesiyle ‘darbeye teşebbüs', ‘casusluk' ve ‘FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmaksızın bilerek isteyerek yardım etme' suçlarından yargılanıyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara