Dolar

32,3645

Euro

34,9629

Altın

2.325,59

Bist

9.127,66

Can Dündar'a hukuk dersi vermişti... Türk vekil Kuzu'dan Wilders'a tepki

Hollanda'da firari Can Dündar'ı rezil eden Türk asıllı milletvekili Kuzu'nun, ırkçı ve Müslüman düşmanı Wilders'a verdiği tarihi ayar da ortaya çıktı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-03 23:31:21

Can Dündar'a hukuk dersi vermişti... Türk vekil Kuzu'dan Wilders'a tepki

Hollanda Parlamentosu'nda Türkiye'yi karalamaya çalışan firari Can Dündar'a hukuk dersi veren Türk Milletvekili Tunahan Kuzu'nun Hollandalı ırkçı lider Geert Wilders'i rezil ettiği yeni görüntüleri ortaya çıktı. Geçtiğimiz Çarşamba günü çekilen görüntülerde Kuzu, Hollandalı aşırı sağcı PVV lideri Geert Wilders'e eleştiriler yönelterek Hollanda'nın güvenliğine yönelik tehdit teşkil ettiğini söylüyor.

"PARLAMENTODA TÜRK YA DA FASLI İSTEMİYORUM"

Wilders, parlamentoda yaptığı konuşmada, "Burası Hollanda parlamentosu. Burada Hollandalı olman gerekir. Ben parlamentoda Türk, Faslı ya da bir İsveçli olmasını istemiyorum. Bunu söylemeye hakkım yok mu benim? Burası benim ülkem" dedi.

Milletvekilinin veya bakanın çifte vatandaş olmasına karşı olan Wilders, iki ülkeye sadakat yerine parlamentosunda bulunduğu ülkeye sadık olması gerektiğini savundu.

"KİMİN HOLLANDALI OLUP OLMADIĞINA SEN KARAR VEREMEZSİN"

Wilders'a tepkisini gösteren Türklerin kurduğu Denk Partisi siyasi lideri Tunahan Kuzu, "Kimin Hollandalı olup olmadığına Wilders değil, ülkenin anayasası karar verir. Çifte vatandaşlık bir kişinin ülkeye olan sadakatı hakkında hiçbir şey ifade etmez. Bir kişinin sadakati davranışlarıyla ölçülebilir." ifadelerini kullandı.

"EVİNDEN ÇOK İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİNDESİN"

Kuzu, Wilders'in bu konuda daha çok kendi sadakatini sorgulaması gerektiğini belirterek, "Wilders, geçmişte evinde bulunmaktan daha çok İsrail Büyükelçiliğinde bulundu. Bu o kadar dikkat çekiciydi ki Hollanda İstihbarat Birimi bu durumu araştırmak zorunda kaldı." diye konuştu.

PVV, parti programında, ülkedeki camileri kapatmayı, Kur'an-ı Kerim'i yasaklamayı ve sığınmacılara verilen oturma izinlerini iptal etmeyi vadetmişti. Wilders liderliğindeki PVV, ülkede mart ayında yapılan genel seçimlerde mecliste 20 sandalye elde ederek ikinci büyük siyasi parti olmuştu.

"BURADA DEVLET SIRLARINI AÇIKLAMAK 15 YIL"

Bugün sosyal medya ve bazı internet sitelerinde yayınlanan görüntülerde Kuzu, Can Dündar'ın sözlerinin ardından araya girerek dikkat çekici bir konuşma yapmıştı.

Bugün yayınlanan görüntülerde, Türk Milletvekili Tunahan Kuzu, Türkiye'deki davalarını Hollanda'ya taşıyarak, iki ülkeyi ve vatandaşlarını olduğundan daha fazla birbirlerine düşman etmeye çalışan Dündar'a tepki gösterdi ve "Türkiye'nin devlet sırlarını ifşa ettiniz. Bunu Hollanda da yapsanız 15 yıl ceza alırdınız" dedi.

VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara