Dolar

32,5984

Euro

34,6895

Altın

2.522,24

Bist

9.524,59

Can dostları Nilüfer'de güvende

Sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarını artıran Nilüfer Belediyesi, kedi evi, beslenme odakları ve pet atık istasyonlarına yenilerini ekledi. Yeni çalışmalarla can dostları doğal ortamda daha rahat yaşama koşullarına kavuştu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-13 15:19:25

Can dostları Nilüfer'de güvende
Sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarını artıran Nilüfer Belediyesi, kedi evi, beslenme odakları ve pet atık istasyonlarına yenilerini ekledi. Yeni çalışmalarla can dostları doğal ortamda daha rahat yaşama koşullarına kavuştu.

Nilüfer Belediyesi sokak hayvanlarına yönelik hizmet ve projelerine her geçen gün yenilerini ekliyor. Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü çeşitli mahallelerde bulunan kedi evi, beslenme odağı ve pet atık istasyonlarına yenilerini ekleyerek mevcut sayılarını artırdı.

Sokak hayvanlarına kucak açan Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Çamlıca, Çalı, İhsaniye, Yüzüncüyıl, Beşevler, Ataevler, Fethiye, Gölyazı, Ertuğrul mahallelerinde bulunan uygun yerlere 10 adet kedi evi yerleştirerek Nilüfer'deki kedi evi sayısını 23'e çıkardı. 8'er adet yuvanın bulunduğu kedi evleri, can dostların korunması ve rahatlığı açısından ergonomik bir şekilde tasarlandı. Çatı alanı 8,25 metrekare, zemin alanı da 2,72 metrekare olan kedi evleri, böcek, mantar ve her türlü hava şartlarına karşı dayanıklı.

Otomatik, geri dönüşümlü ve manuel olmak üzere mevcut sayısı 26 olan beslenme odaklarının sayıları da artırıldı. Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından çeşitli mahallelere konulan 10 adet yeni beslenme odağıyla mevcut sayı 36'ya ulaştı.

Geniş çatılı şekilde dizayn edilen yeni beslenme odakları sayesinde can dostlarının mamaları, olumsuz hava koşullarından korunmuş olacak.

Çevre ve insan sağlığı korunuyor

Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, çevre ve insan sağlığı açısından büyük öneme sahip olan pet atık istasyonlarına da yenilerini ekledi. Mevcut sayısı 60 olan pet atık istasyonlarının sayısı, hayvan sever vatandaşların işini kolaylaştırmak, çevre ve insan sağlığının korunması amacıyla 90'a çıkarıldı.

Her canlıya eşit hizmet götürmek için büyük çaba harcadıklarını belirten Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Fikriye Eker, "Nilüfer'de daha fazla can dostumuza kucak açarak doğal ortamda rahat bir şekilde yaşamalarını sağlıyoruz. Can dostlarımızı kendilerini daha güvende hissetmeleri için tüm kedi evlerimizin etrafını panel çit ile çevreleyeceğiz. Kedi evlerimizin temizliğinin daha kolay yapılabilmesi için kapaklarının arkadan açılır şekilde yaptık. Bu sayede can dostlarımız hijyenik ve sıcak yuvalarında rahat bir şekilde yaşayacaklar. Ayrıca yuvalar çevre dostu boyalarla boyandı" dedi.

Yeni pet atık istasyonları sayesinde vatandaşların hayvan dostlarını gezdirirken poşet aramak zorunda kalmayacaklarını belirten Eker, "Bu sayede parklarımız ve yürüyüş yollarımız daha temiz olacak. Vatandaşlarımızın pet atık ünitelerindeki poşetlerle hayvan dostlarının dışkılarını almaları çevre ve insan sağlığı açısından çok önemli. Hayvanlardan insanlara geçen onlarca zoonoz hastalığı mevcut. Nilüferli hayvan severlerin bu konuda hassasiyet göstereceğinden şüphemiz yok. Sokaktaki dostlarımızın mutlu, huzurlu, sıcak bir yuvalarında karınlarının tok olduğunu bilmek çok güzel bir duygu. Onlar için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Hizmetlerimiz gelişerek devam edecek" şeklinde konuştu.

Haber Ara