Dolar

32,3760

Euro

34,9688

Altın

2.325,67

Bist

9.066,10

Camiler itikaf ibadeti için hazır

Türkiye genelindeki camiler, ramazan ayının en önemli sünnetlerinden olan itikaf ibadeti için kapılarını açıyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-05 13:03:04

Camiler itikaf ibadeti için hazır

AA'nın haberine göre, Ramazan ayını daha anlamlı bir şekilde geçirmek isteyen vatandaşlar, 7 Temmuz Salı günü itikafa girecek. 

Ramazan ayı denince akla gelen en önemli ibadetlerden olan "itikaf", Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içerisinde kalmak ve ibadetle meşgul olmak anlamına geliyor. Ramazan ayının son 10 gününde gerçekleştirilen itikafa girenlere "mütekif" veya "akif" deniliyor. 

Modern hayatın yoğunluğu içinde kendisine zaman ayıramayan Müslümanlar için bulunmaz bir nimet olarak görülen "itikaf" ibadeti, ramazan ayının manevi ikliminden yararlanmak ve Kadir Gecesi'ni tam olarak idrak edebilmek adına da büyük önem taşıyor. 

8 bin 801 cami itikaf için hazır

Diyanet İşleri Başkanlığı, itikafa girilecek camileri belirledi. Yurt genelinde 8 bin 801 cami itikafa girmek isteyenler için hazırlanırken, Ankara'da 268, İstanbul'da 267 camide itikafa girilebilecek. 

Ankara'da Kocatepe, İstanbul'da Fatih ve Yavuz Sultan Selim Camilerinin de yer aldığı itikafa girilecek camilerin listesine, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ramazan ayı için hazırladığı "ramazan.diyanet.gov.tr" adresinden ulaşılabilecek. 

"ramazan.diyanet.gov.tr" internet adresinde yer alan "cami bilgileri" bölümünden ülke, il, ilçe ve faaliyet türü seçimi yapıldığı takdirde, camilerde gerçekleştirilecek bütün faaliyetlere ulaşılabiliyor. 

Haber Ara