Dolar

32,3444

Euro

35,1139

Altın

2.308,66

Bist

9.079,97

Cami inşaatına mahkeme yasağı

Fransa’da aşırı sağcı belediyenin yıkılmasını istediği cami ile ilgili hukuk mücadelesi devam ediyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-08 18:47:05

Cami inşaatına mahkeme yasağı

AA'nın haberine göre, Toulon İdari Mahkemesi, ruhsat izni bittikten sonra cami inşa edilmesinin "yasal olmadığına" hükmetti.

İdari mahkemenin bu hükmünden sonra gözler caminin akıbeti konusunda son sözü söyleyecek olan Aix-en Provence kentindeki istinaf mahkemesine çevrildi.

İstinaf mahkemesinde 21 Mart'ta düzenlenecek duruşmada, caminin geleceğiyle ilgi verilen karar kesinlik kazanacak.

SAVCILIK ALINAN KARARA İTİRAF ETMİŞTİ

Draguigan'daki mahkeme, ruhsat izni bittikten sonra inşa edilen ve belirlenen imar kurallarına uyulmadığı iddia edilen caminin yıkılmaması yolunda karar verirken, inşaat izni ve imar kurallarında hatalı olanlar hakkında para cezası vermekle yetinmişti. Savcılık bu karara itiraz etmişti.

Frejus kasabasının aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi üyesi Belediye Başkanı David Rachline'nın mahkeme kararını gerekçe göstererek, camiyi ibadete açmama kararına ise Danıştay engel olmuştu.

Bin 500 metrekare alanda inşa edilen ve geçen yıl tamamlanan camide 700 kişi aynı anda ibadet edebiliyor.

Fransa'nın birçok bölgesinde camiler yetersiz kalıyor, cuma namazlarında sokaklara taşan cemaat görüntüleri aşırı sağ kesimlerce istismar ediliyor. Fransa'da çoğu Kuzey Afrika kökenli yaklaşık 5 milyon Müslüman yaşıyor. Fransa, Avrupa'da en çok Müslümanın yaşadığı ülkeler arasında ilk sırada bulunuyor.

Haber Ara