Dolar

32,3739

Euro

35,1007

Altın

2.324,58

Bist

9.079,97

Cameron'dan 'sığınmacı' hamlesi

İngiltere Başbakanı David Cameron, Avrupa'daki göçmen krizine yönelik ülkesinin sessiz duruşunun eleştirilmesi üzerine harekete geçti...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-04 04:11:23

Cameron'dan 'sığınmacı' hamlesi

Ajansların haberine göre; Cameron, Avrupa Birliği'nin (AB) karşı karşıya olduğu kaçak göçmen krizine çözüm kapsamında ülkesinin daha aktif rol alması için kendisine yapılan ulusal ve uluslararası çağrıların ardından açıklamalarda bulundu.

İngiltere'nin kuzeydoğu bölgesini ziyareti sırasında gazetecilere konuşan Cameron, göçmen krizine yönelik ülkesinin daha fazla sığınmacıya kapılarını açacağını söyledi ancak buna ilişkin herhangi bir rakam vermedi. 

Cameron, "Birleşik Krallık, daha fazla sığınmacıyı içeri alıyor. Binlerce sığınmacıyı zaten aldık. Ülke olarak, mülteci sistemimizi hakkıyla yürüterek insanları burada düzgünce karşılayarak bunu hep yaptık. Gelişmeleri incelemeye aldık. Ortaklarımızla çalışıyoruz. Binlerce insanı alıyoruz ve binlercesini daha alacağız. Asıl önemli olan buraya geldiklerinde bu insanların düzgünce hoş şekilde karşılanması ve onlara bakabilmek. Kelimenin tam anlamıyla bunu yapacağız" dedi.

'BİR BABA OLARAK ÇOK ETKİLENDİM'

Bodrum'da 3 yaşındaki Suriyeli çocuğun sahile vuran cansız bedenine ilişkin fotoğrafı görmekten duyduğu derin üzüntüyü de dile getiren Cameron, şunları söyledi: 

"Dün gece o çocuğun fotoğraflarını görüp de etkilenmeyen kimse olamaz. Ben bir baba olarak Türkiye sahilindeki o görüntüden çok etkilendim. Ahlaki sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. İngiltere, her zaman ahlaki yükümlülüklerini yerine getirmiştir. Daha fazlasını yapacağız, yapıyoruz da. Bu nedenle Akdeniz'e Kraliyet Donanması'nı gönderdim. Bu nedenle İngiltere, dünyada Suriyeli sığınmacılara en fazla yardımı sağlayan ikinci büyük bağışçı. Bu nedenle, binlerce Suriyeliyi içeri alıyoruz ve almaya devam edeceğiz."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara