Dolar

32,5351

Euro

34,9230

Altın

2.426,57

Bist

9.722,09

Camerata Saygun Oda Orkestrası

Müzikseverlerin merakla beklediği konser; 23 Aralık akşamı 20:00'de Kadıköy Süreyya Operası'nda...

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-18 15:47:25

Camerata Saygun Oda Orkestrası

Serkan Güzel/Timeturk

Camerata Saygun Oda Orkestrası: Çiğdem İyicil, Mehmet Yasemin, Banu Aşan, Gamze Erengönül, Banu Yinal, Göknil Özsoy, Çağlayan Çetin, Gözde Yaşar.

Konuk solist: Fedor Rudin (keman)

Program:

J.S. Bach - Mi majör Keman Konçertosu

A. Saygun - Kuartet No. 1

E. Denisov - 5 Paganini Kapris, keman ve oda orkestrası için

G. Enesco - Sekizli, Do majör

c7

"Camerata Saygun Oda Orkestrası, Prof. Nuri İyicil tarafından 2005 yılında kuruldu. Eskişehir Festivali, St Petersburg Festivali, Süreyya Operası, Cemal Reşit Rey Salonu, Ankara Devlet Konser Salonu, Avusturya Kültür, Caddebostan Kültür Merkezi, İzmir Adnan Saygun Kültür Merkezi, Çeşme Uluslararası Müzik Festivali gibi salon ve festivallerde yer aldı. Halen konserlerine Prof. Çiğdem İyicil'in genel sanat yönetmenliğinde ve Uluslararası Nuri İyicil Derneği ile Maltepe Üniversitesi (Orchestra in Residence) işbirliğinde devam etmektedir.

Fransız-Rus kemancı Fedor Rudin'in babası viyolonselci Alexander Rudin, dedesi ise avangard Rus bestecisi Edison Denisov'dur. Kölner Anzeige'de çıkan eleştiride, "Artistik kemancılığın en parlak temsilcisi" beğenisi ile yer aldı. George Enescu Uluslararası Keman yarışmasında (2014) ve Uluslararası Niccolo Paganini yarışmasında (2018) ikincilik ödüllerini aldı. İlk konserini Carnegie Hall'da veren Rudin daha sonra Vengerov, Darrel, Christoph Poppen gibi şeflerin yönetiminde solist olarak konserler verdi. Halen Viyana Devlet Opera ve Viyana Filarmoni Orkestrasının başkemancısıdır.

c2

Bu muhteşem konseri kaçırmayın!

Haber Ara