Dolar

32,3761

Euro

34,9957

Altın

2.326,02

Bist

9.087,80

Caltech Üniversitesi

Üniversite okumak isteyen her öğrencinin kendine ait bazı hayalleri vardır. Bu hayaller arasında kaliteli bir eğitim almak ve uluslararası düzeyde başarılı bir okulda okumak başta gelir. Üniversite yaşamını nitelikli bir biçimde tamamlamak ve geleceğini mesleki başarılarla doldurmak isteyen her öğrenci Caltech Üniversitesi gibi bir okulda okumak isteyecektir.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-07 17:38:20

Caltech Üniversitesi

Öğrencilerin okul yaşamının niteliğinin iyi olması mesleki başarılarına da yansıyan bir unsurdur. İyi bir üniversite eğitimi kişisel becerilerin geliştirilmesine imkân yaratırken mesleki yeterlilik kazanılmasında da oldukça etkilidir. Öğrenciler gelecek planları yaparken bu kıstasları öncelikleri arasında değerlendirirler.

Caltech Üniversitesi Kaliforniya'da yer alan ve California Teknoloji Enstitüsü olarak bilinen bir eğitim kurumudur. Üniversite 6 akademik bölümden oluşmaktadır. Üniversitenin bilimsel metotlara önem vermesi, teknolojiyi yakından takip etmesi bilinen özellikleri arasındadır. Üniversite öğrencilerin her ihtiyacı düşünülerek tasarlanmış kaliteli tesislere sahiptir. Kampüste yer alan tesisleri ile dikkat çeken üniversite gözlemevi ve laboratuvarları ile öğrencilere etkili bir eğitim hizmeti sunmaktadır. Caltech Üniversitesi Nerededir? Sorusuna Los Angeles'a yaklaşık 11km uzaklıktadır demek yanlış olmayacaktır.

NASA'ya ait olan Jet Propulsion Laboratuvarı bu üniversitenin yönetiminde bulunur.

Okul 1891 yılında kurulmuş ve eğitimine ilk başlarda mesleki hazırlık okulu olarak başlamıştır. 1910'lu yıllara gelindiğinde bir üniversiteye dönüştürülmüş olan okul bu günkü statüsüne 1943'te kavuşmuştur.

Üniversite teknik üniversite türünde eğitim vermektedir. Yapı olarak küçük bir üniversitedir. Buna rağmen üniversite Dünya'da yer alan en iyi üniversiteler arasında ilk onda yer alır. İlk sıralarda yer almasının nedenleri de çeşitli Nobel ödüllerine sahip olmasıdır.

Caltech Üniversitesi'nde bilimsel araştırmaların yanı sıra mühendislik alanında da üst düzeyde çalışmalar yapılmaktadır. Üniversite oldukça tanınmasını bu tür çalışmalarından elde ettiği akademik başarılara borçludur.

Üniversite öğrenci kabulü esnasında bazı kıstasları esas alır. Rekabetçi bir anlayışla seçeceği öğrencileri eleme prensibiyle hareket eden Caltech Üniversitesi'nin kampüsü ve tesisleri yüksek standartlarda inşa edilmiştir.

Üniversitenin akademik başarılarına eşlik eden çeşitli ödülleri bulunmaktadır. Öğrenci kabulünde akademik başarının yanı sıra sosyal becerilere de önem veren Caltech üniversitesi öğrencilerin her tür yeteneğini değerlendirme esnasında önemser.

Akademik anlamda da öğretim üyelerinin başarı performansları oldukça yüksektir. Üniversite araştırma ağırlıklı eğitim hizmetleri vermektedir. Üniversitenin lisans, yüksek lisans bölümleri bulunmakta aynı zamanda öğrenciler için doktora imkanını da sunmaktadır. Lisans eğitimini tamalayan her öğrenci eğitimini devam ettirmek istediğinde gerekli koşulları sağlarsa bunu yapabilecektir.

Caltech Üniversitesi Bazı Bölümleri Nelerdir?

l Bilgisayar

l İletişim

l İşletme

l Mühendislik bölümleri

l Diş Hekimliği

Caltech Üniversitesi Nasıl Kayıt Olunur?

Bu üniversiteden eğitim almak isteyecek öğrencilerin yapması gerekenler öncelikle çeşitli sınavlardan yeterli düzeyde puanlar almak olacaktır.

l Öğrencilerin tümünden SAT1 ve SAT2 olarak adlandırılan notlar isteyen üniversite yabancı öğrencilerden de ortaokul başarı puanlamalarının yüksek olmasını tercih sebebi saymaktadır.

l İyi bir İngilizce yeterliliği okulda aranan koşuldur.

l TOEFL ve IELS başarısı da üniversitenin öğrencilerden istedikleri arasındadır.

l Bu üniversitede matematik ve fen başarısının yanı sıra diğer alanlardaki başarılar da kabul edilmede etkili olabilir.

l Öğrenciden istenecek olan kendisini tanıttığı yazıda gerekli tüm bilgilerin tam doldurulması öğrencinin yararına olacaktır. Bu bilgiler arasında öğrencinin sosyal yaşamı, etkinliklere katılım düzeyi, başarıları, ödülleri, katıldığı sosyal sorumluluk projeleri kabul edilme ihtimalini etkileyecek unsurlardır.

l Üniversiteyi tercih eden öğrenciler için kampüs çevresinde konaklama seçenekleri mevcuttur. Bu seçenekler arasında eşyalı ya da eşyasız daireler de vardır. Kampüste de konaklama seçenekleri mevcuttur. Okul çeşitli yaşam alanlarından öğrencilerin yararlanmasına imkân tanımaktadır.

l Okulda yer alan Jeoloji ve Gezegen Bilimi bölümleri popüler bölümler arasındadır. Deprem konusunda üniversitenin akademik çalışmaları mevcuttur.

l Caltech Üniversitesi burs sağlama konusunda kısıtlı imkanlar sunmaktadır. Birinci sınıfa başlayacak öğrenciler için kampüste konaklamayı zorunlu tutan üniversite çalışan öğrenciler için çalışma vizesi imkânı da sağlayabilmektedir

Caltech Üniversitesi eğitim anlamında üst kategoride bir okuldur. Okulun ana kampüsünde yer alan özel dersliklerde çeşitli eğitimler verilmektedir. Bu eğitimler arasında Astrofizik, Bilgi Teknolojisi gibi alanlar söz konusudur.

Okulun mühendislik bölümleri için olduğu gibi uygulamalı eğitim yapılan hemen hemen tüm bölümler için laboratuvarları mevcuttur.

Caltech Üniversitesi ABD'de bulunan en iyi okullardan biri olarak sıralamada yer almaktadır. Üniversite sahip olduğu laboratuvarların gelişmiş teknik özelliklere sahip oluşuyla da dünya sıralamasındaki üniversiteler arasında yer almaktadır.

Üniversitede uygulanan eğitimin kalitesi açısından değerlendirildiğinde Caltech Üniversitesinde verilen eğitim oldukça kaliteli olarak belirtilmekte. Yapılan araştırmaların sonuçları esas alındığında ulaşılan bilgilere göre öğrenci için sağlanan hizmetlerin kalitesi ve öğrenciye tahsisi edilen kaynaklar bu üniversitede yüksek seviyede.

Öğrenciler yaşamlarına iyi bir üniversitede okuyarak şekil vermek istediklerinde Caltech Üniverssitesi gibi bir üniversiteyi tercih ederek yola çıkmalıdırlar. Bu üniversitede bir öğrencinin geleceğine yönelik tüm hayallerini gerçekleştirmesine imkân yaratacak kaynaklar mevcut. Üniversite yapılan çeşitli araştırmalara göre ise oldukça üst sıralarda yer alarak Dünya genelindeki başarı sıralaması hakkında bize bilgi veriyor.

Okul başvurulara onay verme konusunda maalesef pek cömert değil. Sıkı bir elemeye tabi tutulan öğrencilerin yaklaşık olarak 'luk bir kısmı okula kabul ediliyor. Bunda okulun Dünya genelinde başarılı bir eğitim vermesi etkili olsa gerek.

Caltech Üniversitesi Nerededir? Eğitimi Nasıldır? Sorularına yanıt arayan öğrenciler ve yaşam boyu öğrenmenin gerekliliğine inanan bireyler yazımızın içeriğinde aradıkları yanıtları bulabileceklerdir.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara