Dolar

32,4734

Euro

34,9533

Altın

2.437,28

Bist

9.716,77

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu Azerbaycan'da

Cumhurbaşkanı Aliyev, Sarıeroğlu'nu kabul etti

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-01 11:09:49

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu Azerbaycan'da
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, temaslarda bulunmak için geldiği Azerbaycan'da Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi.

Zagulba Cumhurbaşkanlığı Konutu'nda gerçekleşen görüşmede konuşan Cumhurbaşkanı Aliyev, Azerbaycan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin her alanda çok iyi düzeyde olduğunu belirterek, Sarıeroğlu'nun ziyaretinin çalışma ve sosyal güvenlik alanındaki ilişkilerin daha da gelişmesine katkı sağlayacağını dile getirdi.

Bakan Sarıeroğlu da zorlu bir süreçten geçtiklerini ifade ederek, Türkiye'nin Zeytin Dalı Harekatı'na Azerbaycan'ın desteği için teşekkür etti.

Sarıeroğlu, özellikle Azerbaycan'ın Avrupa Konseyi Delegasyon Başkanı Samet Seyidov'un, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinde yaptığı Zeytin Dalı Harekatı'na destek konuşması dolayısıyla teşekkürlerini ifade etti.

Sarıeroğlu, temasları kapsamında merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in Fahri Hiyaban'daki mezarını da ziyaret ederek çelenk bıraktı.

Bakan Sarıeroğlu, daha sonra Bakü Şehitler Hiyabanı'na geçerek buradaki Ebedi Ateş Anıtı'na çelenk koydu.

Bakü Türk Şehitliği'ne de ziyarette bulunan Sarıeroğlu, şehitlik anıtına çelenk sundu.

Sarıeroğlu, Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Mihriban Aliyeva, Başbakan Yardımcısı Ali Ahmedov ve Milli Meclis Başkanı Oktay Asadov tarafından da kabul edilecek. Bakan Sarıeroğlu, yarın Türkiye-Azerbaycan Ortak Daimi Komisyonu 9. Toplantısı'na katılacak.

Haber Ara