Dolar

32,5798

Euro

34,9832

Altın

2.425,63

Bist

9.722,09

Çalışma hayatı bürokratlarından illere ziyaret

'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' programı kapsamında bürokratlar, 81 ilde esnaf, işçi ve işverenlerle bir araya gelerek, çalışma hayatıyla ilgili sorunları dinleyecek

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-16 12:32:32

Çalışma hayatı bürokratlarından illere ziyaret
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı çerçevesinde, bakanlık bürokratları, 81 ilde esnaf, işçi ve işverenlerle bir araya gelerek, çalışma hayatı ile ilgili sorunları dinleyecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratları, Bakan Mehmet Müezzinoğlu'nun 6 Ocak 2017'de Konya'dan kamuoyuna duyurduğu "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı kapsamında, ilk etapta Mardin, Şırnak, Çankırı, Kırıkkale, İzmir, Manisa, Kütahya, Uşak, Sakarya, Kars, Bayburt, Gümüşhane, Hatay, Sivas ve Karaman'ı ziyaret edecek.

Ticaret ve Sanayi Odaları ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları ile işçiler, işverenler 15 ilde bir araya gelecek. Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri, emekliler, engelli vatandaşlar da ziyarete eşlik edecek.

Bürokratlar, çalışanların, yatırımcı ve işverenin çalışma hayatı ile ilgili sorunlarını dinleyecek, görüş ve önerilerini alacak. İşveren ile sanayicilere yeni istihdam hedefleri aktarılacak, ilave istihdam destekleri konusunda bilgilendirme yapılacak.

Ziyaret kapsamında esnafla bir araya gelinecek, fabrikalarda ve iş yerlerinde işçilerle yemek programı düzenlenecek, büyük işletmeler, Organize Sanayi Bölgeleri'ne de gidilecek.

Haber Ara