Dolar

32,3841

Euro

35,0728

Altın

2.325,97

Bist

9.104,31

'Çalışkan Bir Kalp Aziz Nesin Sempozyumu'

'Çalışkan Bir Kalp Aziz Nesin Sempozyumu'

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-12 00:36:57

'Çalışkan Bir Kalp Aziz Nesin Sempozyumu'
Nilüfer Belediyesince "2015 Yılın Yazarı Aziz Nesin" etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Çalışkan Bir Kalp Aziz Nesin Sempozyumu" başladı.

Nazım Hikmet Kültürevi'nde Sema Moritz'in "Aziz Nesin'e Şarkılar" dinletisiyle başlayan sempozyuma Aziz Nesin'in oğlu Prof. Dr. Ali Nesin de katıldı.

Nesin, Bursa'nın babasının hayatında çok özel yeri olduğunu dile getirdi.

Aziz Nesin'in 1942'de kente gelip 1953'e kadar kaldığını ve çok zor zamanlar geçirdiğini anlatan Nesin, "Babamın el yazısıyla yazdığı anılarını okudum. Gerçekten çok korkunç günlermiş. Kimsenin öyle günler yaşamasını istemem. Ailesi dağılmış, ağabeyim ile ablam çok zor günlerde büyümüş" diye konuştu.

Babasının ve Nesin Vakfının amacının iyi insan yetiştirmek olduğunu belirten Nesin, "Aziz Nesin, iyiydi, yetenekliydi, çalışkandı, zekiydi, özveriliydi ve cesurdu ama her şeyden önce iyi insandı. Hepimizin amacı, iyi insan yetiştirmek olmalı. Yapılan bu etkinliğin Aziz Nesin'in tanınmasında, bizim iyi insan yetiştirme amacımıza da gerçekten önemli bir katkısı olmuştur" ifadelerini kullandı.

Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Fırat Emiroğlu da "Aziz Nesin, edebiyatın her alanında üreten, düşünen, düşündükleri yüzünden de bedeller ödeyen bir yazı ustası ve büyük bir aydındı" dedi.

Sempozyum, açılış konuşmalarının ardından Nesin Vakfı yöneticisi Süleyman Cihangiroğlu başkanlığındaki "Aydın ve Eylem Adamı Aziz Nesin'in İnsan Yanı" oturumuyla devam etti.

Sempozyum, yarın sona erecek.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara