Dolar

32,3694

Euro

34,9629

Altın

2.325,75

Bist

9.071,02

Çakal Carlos (S. Muhammed) : Süleymani suikastının arkasında İsrail var

Müslüman olmadan önce tüm dünyada 'Çakal Carlos' olarak bilinen Salim Muhammed, Baran dergisinin 9-15 Ocak 2020 sayısında, “Kasım Süleymani Suikastı Vesilesiyle” başlıklı yazısında, ABD’nin gerçekleştirmiş olduğu Süleymani suikastının arkasında, İsrail’in olduğunu söylüyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-11 17:10:55

Çakal Carlos (S. Muhammed) : Süleymani suikastının arkasında İsrail var

Müslüman olmadan önce tüm dünyada 'Çakal Carlos' olarak bilinen Salim Muhammed, Baran dergisinin 9-15 Ocak 2020 sayısında, “Kasım Süleymani Suikastı Vesilesiyle” başlıklı yazısında, ABD'nin gerçekleştirmiş olduğu Süleymani suikastının arkasında, İsrail'in olduğunu söylüyor.

Çakal Carlos'un makalesinin tam metni şöyle:

ABD'nin hava saldırısı neticesinde Kasım Süleymani öldürüldü. Bunun İsrail'in tavsiyesi olduğunu düşünüyorum. ABD, bunun bedelini ağır bir şekilde ödeyecektir. Sadece ABD'de değil, her yerde vurulacaklar. Aptalca… Bunu İsrailliler istedi ve arkasında onlar var bence. İnfazı Amerikalılar gerçekleştirdi; fakat Amerikan ordusu bu kadar aptalca bir harekette bulunmaz. Bunu yapmak menfaatlerine ters. Irak'ta baskı altında kalacaklar. Bölgenin önemli gücü Türkiye, bu konudaki pozisyonu gözden geçirecektir. Çünkü Erdoğan son derece akıllı ve iyi bir politikacı olarak İran ile başta ekonomik olmak üzere iyi ilişkilere sahip. Her neyse, ne olursa olsun en iyisini ümit etmeli, en kötüsü için hazır olmalıyız.

ABD'nin İran'a doğrudan saldırabileceğini veya savaş ilan edeceğini düşünmüyorum. Çünkü Amerikan Kongresi bunu desteklemeyecektir. Birkaç gün önce Rusya ve Çin, İran ile birlikte Basra Körfezi'nde bazı önlemler aldılar. Bu sebeple ABD, İran'a saldırmak konusunda son derece dikkatli olacaktır. ABD'nin herhangi bir hamlesi Suudi Arabistan'ın tamamen ortadan silinmesine sebep olur. Ne söylediğimi çok iyi biliyorum; Suudi Arabistan yok edilir. Açıkçası bu benim uzun yıllardır beklediğim şey… Belki de Humeyni İran'a dönüp, Şii devrimini gerçekleştirmeden önce dahi Siyonist destekçisi Suud'un hakettiğini bulmasını bekliyorum.

Suudi Arabistan yöneticileri, Siyonist hainlerdir. İkiyüzlü münafıklardır. Müslüman gibi davranmaktadırlar. Suudi Arabistan hükümetinin en iyi müttefiki İsrail'dir. Mekke, Medine ve tüm Arap Yarımadası'nı mutlaka özgürleştirmeliyiz.

Saddam Hüseyin iyi bir adamdı. Şii Farslılardan nefret ederek hata ettiğini düşünüyorum. İran'a ilk kez 1975'in Temmuz ayının başlarında Irak'tan geçtim. Bu tarihlerde Irak nüfusunun resmî olarak yüzde 70'i Sünni'ydi. Zannediyorum Arap nüfusunun yüzde 60'ı ise Şii'ydi. Ülkede azımsanmayacak bir Kürt nüfus ile bölgeye Müslümanlardan da önce gelmiş azınlık Hıristiyanlar da yaşıyordu.

Şiiler, Hz. Ali'nin ilk imamı olduğundan bahsedenler. Bariz bir hatadır. Hz. Ali, henüz Şiilik bir inanç olarak ortaya çıkmadan önce bir Harici tarafından suikast ile şehid edilmiştir. Ne yazık ki bugün iktidarda olan Sünnî hükümetlerin bir çoğu hain. Buna mukabil, inanç bakımından problemleri olan İran ve Irak'taki Şiiler ile nüfusunun büyük çoğunluğu Şii olan Lübnan'daki Hizbullah vatanperver ve devrimci. Tarihî düşmanlıklara ve itikadî farklılıklara rağmen, emperyalizm ve Siyonizmle mücadele bakımından tercih edebileceğimizi düşünüyorum.

Savaş her geçen gün daha kötü bir hal alacak. Farklılıklara rağmen ABD ve Siyonist İsrail'e karşı tüm Müslümanların bir arada durması ve korumlanması gereken bir sürece girdiğimizi düşünüyorum. Prensipleri için ölmekten korkmayan insanlara ihtiyaç var. Siyonistler sadece öldürmek için, katliam yapmak için geliyorlar.

Bugüne kadar birçok Amerikan askeri öldürüldü. ABD'de saldırılar gerçekleşip insanlar ölecektir. Maalesef bu insanlar arasında musamlar da olabilir. Bundan yıllar önce, ilk seçildiği zaman, hatta aday olduğu zaman, Trump'ın tarihin en iyi Amerikan başkanı olacağını söylemiştim.  Evet, o seçilmiş en iyi Amerikan başkanıdır. Amerikan halkı çalışkan ve saygılı bir toplumdur; fakat Amerikan hükümeti kendi halkını ve dünyanın geri kalanını sömürür.

Trump, Amerikan emperyalizminin ne olduğunu açıktan göstermesi bakımından en iyi Amerikan halkı  başkanıdır. Doları rezerv para haline getirip dünyayı bunu kullanmaya zorlarken, özel bankacılık sistemi ile de bunu legal olarak kontrol altına tutmakta insanları uzağa çekmekteler.

Mevzumuza döncek olursak; Süleymani'nin öldürülmesi hem bölge, hem de dünya için büyük bir hata. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin M. Kemal'den sonraki en büyük lideri. Atatürk, farmason olmasına ve garip bir özel hayatı olmasına rağmen Türkiye'nin kurucusu. Şuraya geleceğim; Erdoğan çok önemli bir karar aşamasında. İran ile savaşmak Türkiye'nin çıkarlarına değil. Türkiye ve İran yüzyıllar önce çizilmiş sınırlara sahip iki ülke. Büyük Türk imparatorluğu, sınırları içersinde bulunan tüm azınlıklara saygı gösteren bir devletti. Politik olarak önemli bir cendereden geçen Türkiye'de Erdoğan'ın çok önemli kararlar alacağı bir dönem yaşanıyor.

Bu kararlarda Türkler ile Kürtleri birlikte düşünmesi gerekiyor. Kürtler başta Türkiye olmak üzere, iran, Irak ve Suriye'de önemli bir nüfusa sahipler. Halk olarak bu devletlerden toprak bağımsız bir devlet kurma iddasındalar. Bazıları Siyonist ve emperyalistlerle işbirliği içersinde olsa da tümünün öyle olduğunu söyleyemeyiz.

Kürtler Irak'ta resmî bir siyasî yapıya sahipler. Dürüst ve onurlu bir adam olan Saddam Hüseyin Kürtlere karşı politikası bakımından eleştirilebilir; fakat ben kendisine saygı duyuyorum. Zira benimle hep dayanışma içersindeydi. Yaptığı politik bir hata onun onun hayatına mâl oldu. İsrail'e füze saldırısı gerçekleştirmiş bir liderdi ve bunu hayatıyla ödettiler. Kendisi Arap milletinin menfaatlerini önceliyordu.  Araplar bölgenin en eskileri. Irak'ın işgalinin ardından bölgede derin acılar yaşıyorlar. Siyonistler, onlar gibi nükleer silahlara sahip olmasına rağmen Müslümanlardan korkuyorlar. Cezaevinde olmama rağmen benden daha çok korkuyorlar; fakat bizim bir korkumuz yok.

Suriye'de binlerce insan hayatını kaybetti, göç etmek zorunda kaldı. Siyonistlerin de bir takım emellerinin olduğu bu bölgede Rusya, Esad ile iyi ilişki içersinde olup bazı şehirleri bombaladı ve bombalamaya devam ediyor. Rus devleti Suriye'de İsrail ile aynı noktada bulunmuyor ve hatta burada zaman zaman karşı karşıya geliyorken iki devletin (Rusya-İsrail) son derece iyi ilişkilere sahip olması da garip. Savaş tüm bu gariplikler ve karışıklıklar içersinde devem ederken ümidimiz ve beklentimiz zaferin bizim olması yönünde!

Allahü Ekber!

http://www.barandergisi.net

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak verilmiştir. Bu makalede yer alan görüşler yazarına aittir. Time Türk'ün editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

 

Haber Ara