Dolar

32,5093

Euro

34,8204

Altın

2.477,38

Bist

9.530,47

Caizcoin nedir? Caizcoin caiz midir? Caizcoin nasıl alınır?

Son zamanlarda bir bir ortaya çıkan ve fiyat artışları ile dikkatleri üzerlerine çeken kripto paralara bir yenisi daha eklendi. Caizkoin adı ile bir kripto para daha ortaya çıktı. ‘İslam alimlerinden onaylı’ ve ‘şeriata uygun’ olduğu söylenen Caizcoin nedir? Caizkonin'in sahibi ve kurucusu kimdir? Kripto paralara yatırım yapmak isteyen ancak caiz olmadığı için vazgeçen binlerce kişi de Caizcoin caiz midir? diye araştırmaya başladı. Peki Caizcoin nasıl alınır? Caizcoin nereden alınır?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-18 15:00:41

Caizcoin nedir? Caizcoin caiz midir? Caizcoin nasıl alınır?

Bitcoin ile başlayan kripto para akımına bir yenisi daha eklendi. Piyasay açıkan bu yeni kripto paranın adı Caizcoin. Peki Caizcoin nedir? Caizcon kısaca İslami kesime hitap eden kripto para birimidir. Caizcoin 'şeriata uygun' olarak tanımlanıyor. Peki gerçekten öyle mi? Caizcoin caiz midir? Kripto paralarla ilgili Diyanet'ten yapılan açıklamada "tüm kripto paralar caiz değildir" denilmişti. Durum böyle olunca Caizcoin nasıl İslam'a uygun olabiliyor?

CAİZCOİN NEDİR?

Caizcoin nedir sorusu şu sıralar oldukça fazla soruluyor. Caizcoin kripto para piyasasında İslami kesime yönelik hizmet sunan bir dijital paradır. Caizcoin Almanya merkezli kurulan ve Türkiye kökenlilerle bağlantılı olarak üretime ve satışına başlanan kripto para birimi. Bu para birimi ile yapılan işlemlerin caiz olduğu iddia ediliyor. Ancak Diyanet ve ilmi kurumlar kripto para işlemlerinin tümünün caiz olmadığı görüşünde. Caizcoin "İslami Finans kurallarına uygun olarak dünyanın her yerinden insanlar arasında para transferi yapın." sloganı ile caizcoin alımına ve satımına teşvik edliyor. 'Caizcoin.io' sitesinden satış yapan İslami kripto para, 15 Ocak'ta özel satışa başladı, şubat ayında Avrupa ATV'de reklam yayımlattı ve 16 Mart'tan itibaren kamuya açık satışa geçti. Globenewswire'a göre 2020'e Almanya'nın Heidelberg kentinde kurulan ve Halkla İlişkiler Müdürü Cumhur Nadir olan 'caizcoin' Türkiye'de gündem oldu. Caiz olup olmaması uzunca süre tartışılacak olan caizcoin için "Mükemmel İslami coin'e yatırım yapın" çağrısı yapılıyor.

CAİZCOİN CAİZ MİDİR?

Caizcoin ile yapılan tüm işlemlerin şeriata ve İslam'a uygun olduğu iddia ediliyor. Peki Caizcoin gerçekten caiz midir? Kripto paralarla ilgili çeşitli fetvalar verildi. Bu fetvaların hespinde kripto paraların caiz olmadığı vurgulandı. Peki caizcoin nasıl caiz olabilir? Caizcoin İslam'a nasıl uygun?

CAİZCOİN NEREDEN NASIL ALINIYOR?

Caizcoin satışı başlamış durumdai. Caizcoin ile ilgili televizyonlarda da reklamlar dönmeye başlamıştı. Peki caizcoin nasıl alınır? Caizcoin nereden alınır? Caizcoin alımı ve satışı "caizcoin.io" internet adresinden başladı. 

Caizcoin-nedir-Caizcoin-caiz-midir

CAİZCOİN İÖZELLİKLERİ NEDİR?

* İslami mali standartlara uygundur.

* Silah, tütün, yetişkin (porno) sanayi, alkol veya domuz eti gibi alanlarda aktif şirketlerle işi yoktur.

* İslami finans standartlarına uygun portföyleri ve borsaları kullanır.

* İslami ahlaka uygun kredi sağlar.

* İslami normlara uygun projeleri finanse eder.

* (Devlet direktifleri, hisse senetleri, mülk, fonlar ve diğerlerinden oluşan) Yatırım kataloğuna İslami platformda kolay yatırım sunar.

DİYANET'E GÖRE KRİPTO PARA CAİZ DEĞİL

Diyanet İşleri Başkanlığı kirpto paraların caiz olup olmadığına dair gelen soruları şu şekilde yanutlamıştı: 

“Son yıllarda ortaya çıkan ve birçok çeşidi bulunan, dijital-kripto paralardan her birini kullanmanın hükmünü yukarıdaki genel ilkeler doğrultusunda değerlendirmek gerekir. Buna göre kendi özünde ciddi belirsizlikler taşıyan, aldanma ve aldatma riski ileri düzeyde olan, dolayısıyla herhangi bir güvencesi bulunmayan ve kamuoyunda saadet zinciri olarak bilinen uygulamalar gibi belirli kesimlerin haksız ve sebepsiz zenginleşmesine yol açan dijital kripto­ paraların kullanımı caiz değildir.”

Özetle: Diyanet ve ilmi kurumlar kripto paraların caiz olmadığını vurguluyor.

Haber Ara