Dolar

32,3980

Euro

35,1997

Altın

2.324,72

Bist

9.079,97

Caiz coin helal mi? Caizcoin nereden alınır? Caizcoin güvenli mi?

Kripto paralara bir yenisi daha eklendi. Caiz coin adındaki bu kripto para biriminin İslami kesime uygun ve adından da anlaşılacağı üzere caiz olduğu iddia edildi. Peki Caiz coin helal mi? Diyanete ve İslam alimlerine göre kripto paralarla işlem yapmak caiz değil. Peki ama Caiz coin caiz mi? Caizcoin nereden alınır? Caizcoin güvenli mi? Caizcoin internet sitesinden yaptığı tanıtımda Caizcoin ile yapılan tüm işlemlerin caiz olduğunu iddia ediyor. Peki caiz coin kimin? Caiz coin sahibi kim?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-06 19:24:08

Caiz coin helal mi? Caizcoin nereden alınır? Caizcoin güvenli mi?

Kripto paralara son zamanlarda tüm dünyada olduğu gibi ülmezide de ilgi arttı. Vatandaşlar kripto paraları yatırım aracı olarak görmeye başladı. Bitcoin ile başlayan kripto para furyasına her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Son olarak piyasaya çıkan kripto para caiz coin. Peki caiz coin helal mi? Caizcoin'in üreticileri bu yeni kripto paranın helal olduğunu dile getiriyor. Ancak Diyanet ve İslam alimleri "tüm kripto para birimleri caiz değildir" görüşünde. Peki caizcoin helal mi?

Caiz coin helal mi?

Caizcoin ile araştırma yapan binlerce kişi Caizcon helal mi sorusunu sormaya başları. Peki caiz con helal mi? Caizcoin caiz mi?

Diyanet İşleri Başkanlığı kirpto paralar caiz midir? sorusuna şöyle yanıt verdi: “Son yıllarda ortaya çıkan ve birçok çeşidi bulunan, dijital-kripto paralardan her birini kullanmanın hükmünü yukarıdaki genel ilkeler doğrultusunda değerlendirmek gerekir. Buna göre kendi özünde ciddi belirsizlikler taşıyan, aldanma ve aldatma riski ileri düzeyde olan, dolayısıyla herhangi bir güvencesi bulunmayan ve kamuoyunda saadet zinciri olarak bilinen uygulamalar gibi belirli kesimlerin haksız ve sebepsiz zenginleşmesine yol açan dijital kripto­ paraların kullanımı caiz değildir.”

Caizcoin güvenli mi?

Caizcoin'in güvenli olup olmadığı da sıkça sorulan sorular arasında. Kripto para piyasasında parasını kaybeden yatırımcı sayısı çok fazla. O yüzden yatırımcılara güvendiğiniz ve emin olduğunuz yerlerden yatırım yapılması önemli. 

Caizcoin nereden alınır?

Bu para birimi ile yapılan işlemlerin caiz olduğu iddia ediliyor. Ancak Diyanet ve ilmi kurumlar kripto para işlemlerinin tümünün caiz olmadığı görüşünde. Caizcoin "İslami Finans kurallarına uygun olarak dünyanın her yerinden insanlar arasında para transferi yapın." sloganı ile caizcoin alımına ve satımına teşvik edliyor. 'Caizcoin.io' sitesinden satış yapan İslami kripto para, 15 Ocak'ta özel satışa başladı, şubat ayında Avrupa ATV'de reklam yayımlattı ve 16 Mart'tan itibaren kamuya açık satışa geçti. Caizcoin satışı başlamış durumda. Caizcoin ile ilgili televizyonlarda da reklamlar dönmeye başlamıştı. Peki caizcoin nasıl alınır? Caizcoin nereden alınır? Caizcoin alımı ve satışı "caizcoin.io" internet adresinden başladı.

Caiz coin kimin?

Caizcoin nedir sorusu şu sıralar oldukça fazla soruluyor. Caizcoin kripto para piyasasında İslami kesime yönelik hizmet sunan bir dijital paradır. Caizcoin Almanya merkezli kurulan ve Türkiye kökenlilerle bağlantılı olarak üretime ve satışına başlanan kripto para birimi. Globenewswire'a göre 2020'e Almanya'nın Heidelberg kentinde kurulan ve Halkla İlişkiler Müdürü Cumhur Nadir olan 'caizcoin' Türkiye'de gündem oldu. 

Caiz coin caiz mi?

Caizcoin ile yapılan tüm işlemlerin şeriata ve İslam'a uygun olduğu iddia ediliyor. Kripto paralarla ilgili çeşitli fetvalar verildi. Bu fetvaların hespinde kripto paraların caiz olmadığı vurgulandı. 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara