Dolar

32,3660

Euro

34,9550

Altın

2.325,32

Bist

9.079,97

Cahit Zarifoğlu anıldı

'Şiirin Zarif Prensi' olarak anılan Cahit Zarifoğlu için ölümünün 29. yılında anma töreni düzenlendi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-07 16:56:02

Cahit Zarifoğlu anıldı

Üsküdar Küplüce Mezarlığında düzenlenen

Şair Cahit Zarifoğlu'nun ölümünün 29. yılında anma törenine, Zarifoğlu'nun ailesi, şair dostları ve sevenleri katıldı.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, nüfustaki adı Abdurrahman Cahit Zarifoğlu olan Kahramanmaraşlı şair, 1 Temmuz 1940'ta Ankara'da doğdu. 7 Haziran 1987'de, 47 yaşında kanser hastalığı nedeniyle İstanbul'da yaşama veda etti.

Çocukluğu Ankara, Siirt-Baykam, Şanlıurfa-Siverek ve Maraş'ta geçti. Maraş Lisesi'nden sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı'nı bitirdi.

 Grafik-2016-06-cahit-zarifoglu

"NE ÇOK ACI VAR"

Necip Fazıl Kısakürek'in "artist" hitabesiyle bilinen şairin şiirleri Türk Dili, Soyut, Papirüs, Yeni Dergi, Diriliş, Edebiyat ve Mavera dergilerinde yayımladı. Mavera dergisi ve Akabe Yayınları'nın kuruluşunda bulundu ve yöneticiliğini yaptı. 

"Yaşamak" adlı günlüğündeki "Ne çok acı var" ifadesiyle de bilinen şair, Yedi Güzel Adam'dan Nuri Pakdil'in ifadesiyle "bizim artistimiz", Rasim Özdenören'in ifadesiyle "hep gülümseyen" bir şair olarak tanınır.

"BİR GÜN KEŞFEDİLECEK BİR ADA"

Enis Batur'un "bir gün keşfedilecek bir ada" dediği, Selim İleri'ye göre ise "şiiri bir gün çok daha aydınlık bir ortamda sesini asıl okuruna iletecek" bir şair olarak nitelenen Zarifoğlu'nun, uzun hastalık evresinde kendisini ziyarete gelenlere "Bana bir fıkra anlatsana..." dediği rivayet olunur.

Abdulhakim Arvasi'nin soyundan Kasım Arvas'ın kızı Berat Hanımla evlenen şairin, bu evlilikten Fatma Betül, Ahmet, Ayşe Hicret, Arife adlı çocukları bulunmaktadır.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara