Dolar

32,3646

Euro

34,9562

Altın

2.325,40

Bist

9.079,97

Çağrı'nın sesine veda: Ali Ahmed Salem hayatını kaybetti

Mustafa Akkad’ın yönettiği 1977 yapımı “Çağrı” filminde Kabe’de ilk ezanı okuyan Bilâl-i Habeşî’yi canlandıran Libyalı oyuncu Ali Ahmed Salem hayatını kaybetti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-09-17 12:19:45

Çağrı'nın sesine veda: Ali Ahmed Salem hayatını kaybetti

1977 yapımı Çağrı (The Message) filminde İslam tarihinin en önemli isimlerinden biri Bilâl-i Habeşî'yi canlandıran Libyalı oyuncu Ali Ahmet Salem hayatını kaybetti. Tarihe geçen 81 yaşındaki oyuncu uzun yıllardır hastalıkla mücadele ediyordu. Yeni Şafak'tan Hatice Saka'nın haberine göre Salem dün hayata gözlerini yumdu.

resized_ecaf4-918a9ef3cagrisahne
Çağrı filminden bir sahne

ÇÖL ASLANI FİLMİNDE YÖNETMEN YARDIMCISIYDI

1945 yılında Bingazi'de doğan Salem, kariyerine radyoda yayıncı olarak başladı. Daha sonra Libya televizyonunda haber spikerliği yaptı. “Dilimiz ve Edebiyatımız” adlı bir program ile bir gezi belgeseli hazırlayıp sundu. Oyuncu olarak ise “Şairler Mahkemesi” adlı bir komedi dizisinde yer aldı.

resized_48a12-b9c64457mansetc
Ali Ahmed Salem

Ancak ona şöhreti, Çağrı filminde canlandırdığı Bilâl-i Habeşî rolü getirdi. Filmdeki rolünün ardından yönetmen Mustafa Akkad ile bağları kopmadı. Çöl Aslanı filminde Akkad'ın yönetmen yardımcısı oldu. Bundan sonra ise oyunculuğa devam etmedi. Salem Çağrı filminin son sahnesine atıfta bulunarak, “Mekke'nin fethinden bu yana hala işsizim” şeklinde açıklama yapmıştı. 2017 yılında Kahire'deki Arap Bilgi Bakanları Konseyi tarafından Arap dünyasının etkili 48 ismi arasında gösterilmiş ve ödül almıştı.

66_35
Ali Ahmed Salem Bilalî Habeşî rolünde

MUHAMMED ALİ ROLE TALİPTİ

Tarihe geçen Çağrı filmi senaryosu, yönetmenliği ve oyunculukları büyük beğeni toplamıştı. Film hazırlığı sırasında Akkad, efsanevi boksör Muhammed Ali'nin Bilâl-i Habeşî rolünde oynamak istediğini açıklamıştı. Akkad, bu talebi filmin mesajının önüne geçeceğini düşüncesiyle reddetmişti.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara