Dolar

32,3640

Euro

35,0458

Altın

2.324,50

Bist

9.079,97

Çağın sahte peygamberleri: Trump, Bush, Sisi, Buteflika

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Donald Trump'ın 'Tanrı tarafından İsrail'i İran'a karşı korumak için dünyaya gönderilmiş olabileceğini' iddia etti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-23 18:26:37

Çağın sahte peygamberleri: Trump, Bush, Sisi, Buteflika

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Yahudilerin Purim Bayramı için gittiği İsrail'de Hristiyan televizyon kuruluşu CBN'e mülakat verdi. Mülakat sırasında sorulan bir soru ve Pompeo'nun cevabı ise çok konuşuldu. Donald Trump'ın "Tanrı tarafından İsrail'i İran'a karşı korumak için dünyaya gönderilmiş olabileceğini" söyleyen Pompeo'nun bu sözlerinin üzerine Mustafa Özcan, Fikriyat'ta "Tanrı'nın sahte peygamberleri" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Özcan, çağın "sahte peygamberlerini" sıraladı.

İşte yazının ilgili bölümü:

TRUMAN'DAN BERİ EN İSRAİL YANLISI BAŞKAN: DONALD TRUMP

Pompeo'ya katıldığı programın sunucusu, Antik Pers İmparatorluğu döneminde Kral Ahasuerus'u Yahudilerin öldürülmesine ilişkin bir plandan vazgeçirdiğine inanılan Kraliçe Ester'e gönderme yaparak "Yahudiler bugün Purim Bayramı'nda Kraliçe Ester'in Tanrı'nın yardımıyla Yahudileri yok olmaktan kurtarmasını kutluyor. Trump da, Ester gibi Tanrı tarafından Yahudileri kurtarmak için gönderilmiş olabilir mi?" diye sordu. Pompeo bu soruya "Bir Hristiyan olarak bunun kesinlikle mümkün olduğuna inanıyorum" cevabını verdi.

GEORGE W. BUSH'UN "VAHİY ALDIM" İMASI

BBC'nin bir programına konuşan Filistin Hükümeti'nin tanıtma bakanlarından olan Nebil Şaas , 2003 yılında Mahmut Abbas'ın Başbakan olduğu sırada Bush'un ona hitaben aynen şu ifadeleri kullandığını hatırlıyor: "Rab tarafından Irak ve Afganistan'da azgınlığı terbiye için görevlendirildim. Allah benden Afganistan'daki teröristlerle savaşmamı istedi. Allah bana 'ey George: Git Irak'taki azgınlığı dizginle, hakla' dedi ve bende bunu yerine getirdim. Şimdi Rabden yeni sözler duyuyorum bana şunu fısıldıyor: "Git, Filistin devletini kur ve İsrail'in güvenliğini sağla. Ortadoğu'ya barış ve esenlik getir. Rabbe yemin olsun ki bunu da yapacağım…" Anlaşıldığı kadarıyla Bush vahiy aldığını iddia ya da ima ediyor ve bunlardan kendisine görevler çıkartıyor

DECCAL VASFI TAŞIYAN BİR DİĞER İSİM: SİSİ

Maalesef İslam dünyasında da böyle peygamber taslakları zuhur etmiştir. Bunlar sahte olduklarından dolayı deccal vasfı taşımaktadırlar. Bunlardan birisi yeni bir El Hakim Biemrillah taslağı Abdulfettah Sisi'dir. Ezher Üniversitesi Karşılaştırmalı Fıkıh Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Saadettin Hilali, Polis Akademisinde bir konuşma yapmıştı. Mısır Polisini 'Allah'ın ordusu' olarak tanımlayan Hilali, Cumhurbaşkanı Sisi'yi de Allah'ın gönderdiği elçi olarak sundu. Dr. Hilali, Allah'ın alışılageldik uygulaması-Sünnetinin devam ettiğini daha önce de Musa ve Harun'u gönderdiği gibi- 2013 yılında da Abdulfettah Sisi ve İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim'i gönderdiğini savundu.

CEZAYİR'İN SAHTE PEYGAMBERİ: BUTEFLİKA

Son devirde böyle bir edebiyat Cezayir semalarında da yükselmektedir. Cezayirli iktidar partisi üyelerinden Muaz Bu Şarip Allah'ın 1999 yılında Cezayir'i kurtarması için müceddit olarak Abdulaziz Buteflika'yı gönderdiğini iddia etmiştir. Bu iddianın sağlaması gelinen noktadır. İbret akıbetle ölçülür. Cezayir'i Buteflika'nın kurtardığı varsayılıyor şimdi ise aktüel soru ve sorun şu: Cezayir'i Buteflika enkazından kim kurtaracak?

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara