Dolar

32,3641

Euro

34,9555

Altın

2.325,56

Bist

9.079,97

ByLock'u Kur'an ve hadis sohbetleri için kullanmış

'Silahlı terör örgütü FETÖ/PDY' üyesi olmak suçundan haklarında dava açılan biri tutuklu 3 eski TEI personelinin tahliye ve beraat talepleri reddedildi- Tutuklu sanık Şenel: 'Bu programları Kur'an-ı Kerim ve hadis sohbetlerinin takibini yapabilmek için kullandım'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-24 13:37:04

ByLock'u Kur'an ve hadis sohbetleri için kullanmış
Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan biri tutuklu 3 eski TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş (TEI) personelinin yargılanmasına başlandı.

Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık eski TEI Programlar Direktörü Muhammet Levent Şenel, tutuksuz sanıklar Erdinç T. ve Erhan K. ile avukatları hazır bulundu.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı Kara Araçları Daire Başkanlığı görevinde de bulunan Şenel, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı iddiasına ilişkin yaptığı savunmada, "ByLock ve Eagle programlarını kullandım. Telefonuma bu programları Orhan kod adlı Kadir A. yükledi. Bu programları Kur'an-ı Kerim ve hadis sohbetlerinin takibini yapabilmek için kullandım. Onun dışında herhangi bir terör faliyetinde kullanmadım. Sözde cemaatin gerçek yüzünü görünce 2016 yılında bağımı kestim." dedi.

- "Oğlumun Müslümanlığı reddettiğini öğrendim"

Şenel, çocuklarını cemaat dershanelerine gönderdiği için pişman olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Oğlum örgütün dershanelerinde 7 yıl eğitim gördü. Lise döneminde bana 'Kur'an-ı Kerim ile hadisler arasında çelişkiler var' diyordu. O zamanlardan aldığı dershane eğitimlerinden sonra üniversite yıllarında oğlumun Müslümanlığı reddettiğini öğrendim. Çocuklarımı örgütün dershanelerine gönderdiğim için üzülüyorum. Ben de sadece Kur'an-ı Kerim ve hadis bilgimi geliştirmek için dahil olmuştum. Pişmanım. Bu örgüt benden belirli aralıklarla aylık 100 lira himmet aldı. 8 bin 400 lira himmet verdim. Bana ve aileme zamanında 'Çocuklarınızı polis akademisine, askeriyeye yazdıralım' teklifiyle gelmişlerdi. Onları asla dinlemedim. Etkin pişmanlık yasasından yararlanmak istiyorum. Tahliyemi talep ediyorum."

Duruşmada yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen tutuksuz sanıklar da beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti, cumhuriyet savcısının verdiği mütalaa doğrultusunda tutuklu ve tutuksuz sanıkların mevcut hallerinin devamına karar verirken, duruşmayı dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için 14 Aralık'a erteledi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara