Dolar

32,3145

Euro

35,1153

Altın

2.288,86

Bist

9.048,33

Buzulun altında yeni yaratıklar keşfedildi

Bilim adamları, Antarktika'nın derinliklerinde bir görevdeyken yanlışlıkla tanımlanamayan canlılara rastladı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-23 20:04:05

Buzulun altında yeni yaratıklar keşfedildi

 

Bilim adamları, Britanya Antarktika Araştırması için bir keşif gezisine liderlik ederken, daha önce hiç görülmemiş bir yaşam formuna rastladılar. Deniz buzunun tarihini incelemek için deniz tabanından tortu toplamakla görevli bilim adamları tarafından daha önce hiç görülmemiş bir yaşam formu kazara keşfedilirken ekip de bulgu karşısında büyük şok yaşadı.

900 metre derinlikte

Güney Okyanusu'ndaki Filcher-Ronne buz bariyerinin altında 900 metre derinlikte yaşayan deniz canlılarının keşfi bilim adamlarını da heyecanlandırdı.Düşük sıcaklığı ve fotosentezi imkansız kılan ışığın olmaması ayrıca yaşam bulan canlıların yaşama ortamının imkansız addedilmesi bu bulgunun önemine daha da artırmış oldu.
Ancak ekip, bir kayaya bir çubukla tutturulmuş 15 çeşit sünger ve tanımlanamayan 22 organizmayı gözlemleyebildi.

Araştırmayı takip eden bilim adamları, zor koşullar altında hayatta kalma teorilerini alt üst eden bir keşifin sözkonusu olduğuhu hatırlatıyor.Bu durum aynı zamanda kafalardaki soru işaretlerini de artırmış bulunuyor.

Oraya nasıl geldiler?

"Söz konusu canlılar oraya nasıl geldiler? Onlar ne yiyor? Ne zamandır oradalar? Bu kayalar hayatla ne kadar yaygın? Bunlar Buz Sahanlığı dışında gördüğümüz türler mi yoksa yeni türler mi? Peki buz tabakası çökerse bu topluluklara ne olur? " şimdi gözler bu soruların cevabında.

Bu soruları cevaplamak için bilim adamları da seferber oldu. Yeni organizmaları incelemek üzere ekipler bölgeye gönderilecek ve bu canlıların, laboratuvarların kurulduğu gemilerden takibi planlamaya alındı. 260 kilometre uzakta 900 metre buzun altında bir keşif söz konusu olduğu için bunun kolay olmayacağını teknik donanımla araştırmanın sürdürülebilmesi için ek desteğe ihtiyaç olduğunu söyleyen araştırma ekibinden personel gelişen duruma göre gerek gözlem, gerek araştırma ve bunun resmiyet kazanması için atılacak adımların sükunetle yürütülmesi gerektiği üzerinde de hemfikir.

Haber Ara