Dolar

32,3776

Euro

35,0243

Altın

2.335,12

Bist

9.079,97

Buzullar ülkesinde ne işiniz mi var?

Grönland’a gitmek tam anlamıyla bir macera. Kuzeydoğu Grönland Ulusal Parkı’nda macera dolu doğa yürüyüşleri, vahşi kamplar ve nefes kesen manzaralar var.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-07 18:19:46

Buzullar ülkesinde ne işiniz mi var?

Dünyanın en büyük kıta olmayan adası olan Grönland, Kuzey Amerika'nın da kuzeyinde bulunuyor... Dünyanın çatısı Grönland, maceraseverlerin en büyük tutkularından. Kuzey Kutup Bölgesi'nde yer alan ada Danimarka'nın bir parçası olmasına rağmen 1979'da kendi yönetimini kazanmış durumda. Başkenti Nuuk olan adanın nüfusu 60 bine yakın.

Zorlu iklim koşullarına rağmen büyüleyici bir doğaya ve manzaraya sahip Grönland'a cruise gemileriyle seyahat daha çok tercih edilen ve ulaşımı daha dahat sağlanan bir yöntem. Özellikle kuzey ışıklarının gözlemlenebilir olduğu ocak ayı itibarıyla Kangerlussuaq'ta Kuzey Işıkları Festivali düzenleniyor.21 Haziran tarihi Grönland'da Ulusal Günü.

Grönland'a gitmek tam anlamıyla bir macera. Kuzeydoğu Grönland Ulusal Parkı'nda macera dolu doğa yürüyüşleri, vahşi kamplar ve nefes kesen manzaralar var. Bölgede kayak yapabilir, köpekli kızaklarla buzullar üzerinde tur atılabilir.

Uzmanlar eşliğinde buzullar ve buzdağları dibinde dalış da tercih edilebilir.

Buzullardaki kutup ayılarını, fiyortlardaki morsları, tundralardaki ren geyiklerini ve misk sığırlarını fotoğraflamak da başka bir tercih.

Qaqortoq kenti 200 yıl geriye uzanan kolonyal geçmişi ve söz konusu dönemden kalma mimarisiyle adanın en özel bölgelerinden. Inuit Müzesi de ak görülmeype değer.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara