Dolar

32,3764

Euro

35,0246

Altın

2.326,54

Bist

9.142,40

Buz hokeyinin Mesut Özil'i olmak istiyor

Buz hokeyinin Mesut Özil'i olmak istiyor

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-17 11:49:52

Buz hokeyinin Mesut Özil'i olmak istiyor
BUĞRA ERSAVAŞ - Buz hokeyinde en üst nokta olan "top division"da mücadele eden Alman Milli Takımı'nın formasını giyen Türk asıllı Yasin Ehliz, kendisi gibi Almanya doğumlu olan futbolcu Mesut Özil'in dünya çapındaki başarılarını yakalamak istediğini söyledi.

Yasin Ehliz, Türkiye'de açılışını yaptığı buz hokeyi turnuvası öncesinde AA muhabirinin sorularını yanıtladı. 3 yaşında babası sayesinde buz hokeyi ile tanıştığını ve bir daha da bu spordan kopamadığını kaydeden Yasin, "Mesut Özil, çok başarılı bir sporcu. Ben de buz hokeyinde aynı başarıyı yakalamak istiyorum. Mesut Özil'in menajerliğini yapan Erkut Söğüt ile çalışıyorum. Kendisi, Türk gençlerinin spor alanında başarılı olabileceğine inanıyor ve çalışmalarını bu yönde sürdürüyor. Ben de kendisine inandım ve birlikte yola devam etme kararı aldım" diye konuştu.

Türk gençlerini spora kazandırmak için projeler üretmeye çalıştığını belirten Yasin, "Türk gençleri, mutlaka buz hokeyi ile tanışmalı. Bir kere yaptıktan sonra bu sporu çok seveceklerini ve bir daha bırakamayacaklarını düşünüyorum. Deneyenlerin içinden kaç tane ismi spora kazandırabilirsek, spor adına o kadar kazancımız olur" ifadelerini kullandı.

- "Türkiye buz sporlarında hızla ilerliyor"

Almanya'da buz hokeyinin çok sevildiğini ve tribünlerin hemen her maçta dolduğunu anlatan Yasin Ehliz, Türkiye'de de buz sporlarının gelişimine şahit olduğunu kaydetti.

Almanya'nın bu spora yatırımının uzun zaman öncesine dayandığını dile getiren Yasin Ehliz, şöyle devam etti:

"Almanya'da buz hokeyi, her geçen sene daha da popüler olmaya başladı. Türkiye, buz sporlarında Almanya'ya oranla biraz geriden geliyor. Sonuçta bu altyapı ve yatırım işi. İnanıyorum ki, Türkiye'de bu spor yayıldıkça, halk çok sevecek ve buz sporları hızlı bir büyüme içine girecek. Türkler, spor konusunda bazen fanatik olabiliyor. Buz hokeyi de bence onlar için çok uygun bir spor branşı."

- Memleket özlemini forma numarasıyla gideriyor

Almanya 1. Buz Hokey Ligi'nde formasını giydiği Ice Tiger takımında çok mutlu olduğuna değinen Yasin Ehliz, çok çalışarak başarılarına yenilerini eklemek istediğini söyledi.

Yasin, 22 yaşında olduğunu ve alt kategorilerle birlikte 6 yıldır Alman Milli Takımı'nın formasını giydiğini dile getirerek, "Milli takımda forma numarası olarak 42'yi seçtim. Biz, Konyalıyız ve ailece Konya'yı çok seviyoruz. 42 numaralı formayı giymek benim için ayrıca bir gurur kaynağı" şeklinde konuştu.

Yasin Ehliz, Almanya'da ailesiyle birlikte Türk gelenek ve göreneklerine göre bir hayat sürdüğünü vurgulayarak, "Müslüman bir aileyiz. Ailemiz bizi böyle yetiştirdi. Ben de inancım gereği, deplasmanlarda olmadığım takdirde cuma namazlarını kaçırmamaya özen gösteriyorum" ifadelerini kullandı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara