Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Buz Hokeyi Federasyonu Teknik Kurul Başkanı Kozan:

Buz Hokeyi Federasyonu Teknik Kurul Başkanı Kozan:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-22 15:42:22

Buz Hokeyi Federasyonu Teknik Kurul Başkanı Kozan:
Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu (TBHF) Teknik Kurul Başkanı Cüneyt Kozan, "Süper Lig'de 2 olan yabancı sporcu sayısını 7'ye çıkartarak daha rekabetçi bir lig yapısı oluşturup, ülkelerin profesyonel buz hokeyi sporcularının ülkemize gelmesini arzu ediyoruz" dedi.

Kozan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TBHF Süper Ligi'nin değer kazanması adına çok yönlü hedef içeren teşvik çalışmasını tamamlandıklarını kaydetti.

Araştırma içinde olduklarını ifade eden Kozan, "Kulüplere oyuncu bulmaları konusunda tavsiyede bulunulacak. Sporcuların altyapısı çok önemli. Altyapı için de insanlarda ilgi uyandırmak gerekiyor. İlgi olmayınca haliyle seyirci olmuyor. Bu yüzden de altyapıya talep oluşturamıyorsunuz. Biz de bu projede birtakım şeyleri tekil yöntem değil kombine düşündük. Liglerin seviyesini yükseltmek, milli takımımızda oynayacak sporcuların gelişimini sağlamak, seyirci ile beraber medyanın ilgisini çekmek, sponsorlarla reklam verenlere kadar ulaşan sistematik bir proje olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Her aşaması düşünülen projeyi bu sene başlatacaklarını dile getiren Kozan, gelecek yıl ise aksamaları görüp, iyileştirerek 3 yılda tamamlamak istediklerini söyledi.

Asıl hedeflerinin seyirci oranını salon bazında olabildiğince yukarıya çekmek olduğunu dile getiren Kozan, "Bu projeden olabildiğince bütün kulüplerin faydalanmasını sağlayarak, seyirci ve reklam gelirini artırmış olacağız. Doğru orantılı olarak kulüplerimize geniş bir bütçe yapıldı. Ortalama Süper Lig takımı başına 100 bin lira değer biçildi" ifadelerini kullandı.

Haber Ara