Dolar

32,3441

Euro

35,0983

Altın

2.310,12

Bist

9.079,97

Büyükşehir Belediyesi'nin ilçelerdeki asfalt çalışmaları devam ediyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ilçelerdeki asfalt çalışmaları devam ediyor. Bu çerçevede ekipler, Mut ilçesinde 1,5 günde 60 kamyon asfalt döktü.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-11 12:34:15

Büyükşehir Belediyesi'nin ilçelerdeki asfalt çalışmaları devam ediyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ilçelerdeki asfalt çalışmaları devam ediyor. Bu çerçevede ekipler, Mut ilçesinde 1,5 günde 60 kamyon asfalt döktü.

Mersin'in özellikle kırsal kesimlerini etkisi altına alan ve yer yer kalınlığı 3 metreye kadar ulaşan kar yağışı, hayatı etkilediği kadar bazı hizmetleri de olumsuz yönde etkiledi. Özellikle Mut ilçe merkezinde yürütülen altyapı çalışmaları nedeniyle bozulan yolların asfaltlanması işlemini yoğun yağışlar nedeniyle askıya alan Büyükşehir Belediyesi, kar molasının ardından asfaltlama işine hızlı bir başlangıç yaptı. Ekipler, Mut'un Doğancı Mahallesi Hükümet Caddesi'ne 760, İnönü Caddesi'ne 160 ve Yazalanı Mahallesi Kurtuluş Caddesi'ne 508 ton olmak üzere 1,5 günde bin 428 tonluk 60 kamyon asfalt dökümü gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi, Mut İlçesi'ne 2016 yılında 10 bin 47 tonluk sıcak asfalt çalışması gerçekleştirmişti. Ayrıca yayla ve dağ köylerine sunulan kilometrelerce sathi kaplama hizmeti ile ilçe merkezine ulaşım problemi de ortadan kaldırıldı.

Mut halkı hizmetlerden memnun

Kış şartları nedeniyle yaşanan aksamanın kısa sürede telafi edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Yazalanı Mahalle Muhtarı Mehmet Hilmi Sevgi, "Bu asfalt aşağı yukarı 2 ay önce yapılacaktı, çalışmalar başlamıştı ama kış şartları nedeniyle yarım kalmıştı. Şu anda işlem yapılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Sıkıntılarımız giderildi ve devam ediyor. Burası artık işlek bir cadde oldu. Hiç böyle bir çalışma görmemiştik. İnşallah aynı şekilde devam eder" dedi.

Hükümet Caddesi üzerinde kahvehane işletmeciliği yapan Yücel Gevit de "3 aydır yolun altyapısı yapıldığı için yağmurlardan dolayı da çalışma yapılamamıştı. Vatandaş biraz tedirgin oldu ama bir ağacın meyve vermesi için büyümesi lazım. Hava şartlarından dolayı biraz aksadı ama yapılınca da çok güzel oldu" diye konuştu.

Doğancı Mahalle Muhtarı Ömer Bağçalı ise mahalle sakinlerinin hizmetleri takdir ettiğini belirterek, "Vatandaşlarımız memnun. Asfaltımız da döküldü. Bu işler bir anda olmaz, yavaş yavaş yapılıyor ve vatandaş da bu hizmetleri görüyor. Mut'u gelecekte daha güzel günler bekliyor. Kaldırımlarımız da yapılırsa sıkıntımız kalmayacak. Altyapı çalışmalarımız da tamamlandı. Kar nedeniyle sıkıntılar yaşandı ama şimdi asfaltlama işlemi de yapıldıktan sonra daha güzel oldu" ifadelerini kullandı.

Deveci Mahalle Muhtarı Osman Özer de "Mut'un yarısı Deveci Mahallesi'nde yaşıyor. Altyapımız yapıldı, şimdi asfaltı bekliyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. 23 yıldır muhtarım ama ilk defa böyle güzel hizmetler görüyorum" şeklinde konuştu.

Haber Ara