Dolar

32,3639

Euro

35,0278

Altın

2.323,60

Bist

9.079,97

Büyükşehir Belediyesi, Çocukların Yüzünü Güldürdü

Büyükşehir'in Yetim İftarı, çocukların ve ailelerin katılımıyla Sapanca Gölü kenarındaki Seka Kampı'nda yapıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-21 13:52:46

Büyükşehir Belediyesi, Çocukların Yüzünü Güldürdü
Büyükşehir'in Yetim İftarı, çocukların ve ailelerin katılımıyla Sapanca Gölü kenarındaki Seka Kampı'nda yapıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İHH, Ay Işığı Derneği, Ensarun-Nur ve sivil toplum kuruluşları iş birliğinde gerçekleştirilen Yetim İftarı, "Yetim Gülerse Dünya Güler" sloganıyla Seka Kampı'nda gerçekleştirildi. Çocuklar için birbirinden güzel ve eğlenceli etkinliklerin düzenlendiği programa katılan yetim çocuklar ve aileler, sıcak bir yaz gününde Seka Kampı'nın yemyeşil doğasında serinledi.

İftar programına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İHH Vakfı Kocaeli Şube Başkanı İsmail Yeşildal, Ay Işığı Derneği Kocaeli Şube Başkanı Halil Demir, Vali Yardımcısı Abdullah Etil ve Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş katıldı. Suriyeli yetim çocukların da davet edildiği etkinliğe yaklaşık 700 kişilik katılım sağlandı. Somalili öğrencilerden oluşan bir heyet de iftara eşlik etti.

Etkinlik alanında gönüllerince eğlenen çocuklara eşlik eden Başkan Karaosmanoğlu, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenleri de kırmadı. Yetim çocuklar ve etkinliğe katılan ailelerle yakından ilgilenen Başkan Karaosmanoğlu, iftar öncesinde de kısa bir konuşma yaptı. Ramazan'ın birlik ve beraberlik ayı olduğuna dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu, "Ramazan ayında herkes paylaşmayı ön planda tutmalıdır. Bizi bu etkinlikte buluşturan bütün ekibe teşekkür ediyorum. Orucumuz mübarek olsun" diye konuştu.

Çocukların çocukluklarını doya doya yaşadığı, büyüklerin de eğlenceli etkinliklerle çocukluk yıllarına döndüğü programa katılan herkes keyifli vakit geçirdi. Alanda ödüllü sorular ve cevaplar, tekerlemeler, halat çekme, çuval yarışı, yüz boyama, kağıt yapımı etkinlikleri yapıldı, KOBİS tarafından bisiklet gezisi düzenlendi. Şişme oyun grupları da çocuklar tarafından büyük ilgi gördü.

Dualarla açılan oruçların ardından bir geleneği yaşatılması amacıyla kurulan stantlarda iftara katılanlara macun ikram edildi. Bir dizi etkinlikle eğlenen, iftar programında büyükleriyle birlikte yemek yiyen çocuklar, ellerindeki her renkten macunlarla programdan memnun bir şekilde ayrıldı.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara