Dolar

32,5013

Euro

34,7638

Altın

2.478,98

Bist

9.542,02

Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır'ın adaylık açıklaması

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 16 Nisan'daki referandumda evet çıkması halinde 2019'da Cumhurbaşkanlığı seçimiyle birlikte yapılacak belediye başkanlığı seçiminde aday olup olmayacağına henüz karar vermediğini söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-13 12:01:15

Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır'ın adaylık açıklaması
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 16 Nisan'daki referandumda evet çıkması halinde 2019'da Cumhurbaşkanlığı seçimiyle birlikte yapılacak belediye başkanlığı seçiminde aday olup olmayacağına henüz karar vermediğini söyledi.

Gündemdeki konular ve Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımları ile ilgili İHA'ya konuşan Başkan Ahmet Çakır, siyaset anlayışının görev beklemek ya da bir göreve talip olmak üzerine kurulu olmadığını belirtti. Tekrar aday olup olmama noktasında henüz bir düşüncesinin olmadığını kaydeden Çakır, "İnşallah 16 Nisan'da yapılacak referandumda ülkemiz evet diyerek daha güzel bir sürecin kapısını açmış olur. Siz sorduğunuz için cevaplıyorum bu soruyu, henüz tekrar aday olup olmama yönünde almış olduğum bir karar yok. Ancak şunu söyleyebilirim, bizim siyaset anlayışımız görev beklemek ya da bir göreve talip olmak üzerine kurulu olmadı hiçbir zaman. Ben il başkanı olduğum süreçte de, şimdi de bir beklenti içerisine girmedim. Konuşulur, eğer o yönde bir düşünce oluşursa aday oluruz, yok eğer tersi yönde bir düşünce oluşursa olmayız" dedi.

"Sahil Yolu Projesi için ilk kazmayı bu yıl vuracağız"

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya'ya yapılan yatırımlarla ilgili de konuşarak, baraj kenarına Sahil Yolu Projesi ile birlikte su park ve sosyal donatı alanları yapacaklarının müjdesini de verdi. Çakır, "Sahil Yolu Projesi için ilk kazmayı bu yıl vuracağız. Bu projeyle bağlantılı olan su park projesi ve sosyal donatı alanlarımızın hayata geçirilmesi için de yakında çalışmalara başlayacağız. Burada yer alan bir yarım ada vardı, bu yarım adayı DSİ'den devraldık. Burayı su sporlarının yapılacağı, bisiklete binileceği, spor yapılıp, gezilecek yerlerin olacağı bir alana dönüştürmeyi planlıyoruz. Malatya'yı barajla buluşturma noktasında bu çalışmaya büyük önem veriyoruz. Tıpkı denizi olan kentlerdeki gibi bizim de her şeyiyle sudan faydalanabileceğimiz bir rekreasyon alanımız olsun istiyoruz. Burası Sahil Yolu Projesinin bir parçası olacak esasında. Biliyorsunuz o bölgemizden Malatya yeteri kadar faydalanamıyor. Hem bu şekilde cazibe merkezlerini arttırarak yoğunluğu şehrin alt tarafına da kaydırabilme imkanımız ortaya çıkar diye düşünüyorum. Sahil Yolu Projesi için de tüm hazırlıklarımızı tamamlamak üzereyiz. Söylediğimiz gibi bir aksilik çıkmaz ise bu sene ilk kazmayı vuracağız. Su park projesi ve sosyal donatı alanlarımıza ise Allah kısmet ederse önümüzdeki günlerde başlanacak" ifadelerini kullandı.

"Ben bu işin sonunun hayırlı olacağı düşüncesindeyim"

Başkan Çakır, Evkur Yeni Malatyaspor'un TFF 1.lig'de yoluna doludizgin devam etmesi ve liderliğini sürdürmesi ile ilgili de konuşarak, bu sezon takımın şampiyon olacağına inandığını ifade etti. Bu süreçten sonra takıma daha fazla destek olunması çağrısında bulunan Çakır, "Yeni Malatyaspor'un aldığı sonuçlarla gurur duyuyoruz. Tabi burada istikrarın getirmiş olduğu bir güç var. Yönetim, teknik heyet ve camia bir uyum yakaladı ve bu uyum da başarıyı getirdi. Futbol Malatya için önemli bir sosyal araç. Şuan takımın aldığı sonuçlar hepimizi mutlu ediyor ama futbol her zaman risklidir. Bunu unutmamak lazım. Sabırla destekleyerek katkı sunmamız lazım. Malatya Süper Lig'i fazlasıyla hak eden bir şehir. Ben bu işin sonunun hayırlı olacağı düşüncesindeyim. Tabi biz Büyükşehir olarak bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da takımımızın yanında olacağız" dedi.

"Burada en azından bir maçın oynanması adına çalışmalar devam ediyor"

Çakır, yeni stadın açılışı ile ilgili ise "Yeni stadımızda çimlerin tam olarak oturması ve kök salması için bir süre daha beklenilecek diye biliyorum. Takımımız şuanda mevcut stadın zemininin iyi olmaması nedeniyle iç saha maçlarını İstanbul'da oynuyor. Orada da Malatyalıların takıma büyük desteğinin olduğunu görmek gerçekten memnuniyet verici. Tabi gönül ister ki yeni stat bir an önce hazır hale gelsin ve takım maçlarını evinde oynasın. Yeni stadın Nisan'dan önce açılması mümkün görünmüyor. Burada en azından bir maçın oynanması adına çalışmalar devam ediyor. Oraya yapılacak kavşak için de 16 Mart'ta ihaleye çıkılacak. Şu bir gerçek ki Malatya yeni bir stada kavuştu ve bu stat önümüzdeki 100 yıl Malatya'ya hizmet verecek standartlarda" diye konuştu.

Haber Ara