Dolar

32,3432

Euro

35,1171

Altın

2.307,86

Bist

9.079,97

Büyükelçi ve rektör atamaları Resmi Gazete'de

Türkiye'nin bazı büyükelçiliklerine yapılan atamalar ve üç üniversiteye yapılan rektör atamaları Resmi Gazete'de yer aldı. Bazı büyükelçiliklere yapılan atamalara ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-31 08:08:55

Büyükelçi ve rektör atamaları Resmi Gazete'de

Türkiye'nin bazı büyükelçiliklerine yapılan atamalar ve üç üniversiteye yapılan rektör atamaları Resmi Gazete'de yer aldı. Bazı büyükelçiliklere yapılan atamalara ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan atama kararlarına göre, Dışişleri Bakanlığı mensubu Büyükelçi, Genel Müdür Mustafa Babür Hızlan, Hırvatistan Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak atandı.

Sudan Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak görev yapan Cemalettin Aydın merkeze alınırken, TBMM Başkanı Başmüşaviri İrfan Neziroğlu'nun bu göreve atanması kararlaştırıldı.

ERDOĞAN'IN REKTÖR ATAMALARI RESMİ GAZETE'DE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üç üniversiteye yaptığı rektör atamalarına ilişkin kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Ali̇şarlı, yeni kurulan İzmir Bakırçay Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Berktaş, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörlüğüne de Prof. Dr. Muhsin Kar atandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu atamaları Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 130. ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13. maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) önerdiği adaylar arasından yaptı.

BAZI BAKANLIKLARA ATAMALAR YAYINLANDI

Çevre ve Şehircilik, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Kültür ve Turizm, Orman ve Su İşleri ile Maliye Bakanlıklarına ait atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığına Suna Kotan, Karabük Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne Mustafa Aynacı ve Bartın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne Ali Özcan atandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine Ömer Sami Yapıcı, Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine ise Murat Tokat getirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakanlık Müşavirliğine Dr. Hurşit Ziya Taşkent'in ataması yapılırken, Maliye Bakanlığı Vergi Başmüfettişliklerine Ahmet Özkan Buyruk, Ferit Taş, Manisa Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan ve Zonguldak Vergi Dairesi Başkanı Kazım Karaca'nın atanmaları uygun görüldü.

Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdür Yardımcılığına Mehmet Vural getirilirken, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdür Yardımcılığına, Meteoroloji 4. Bölge Müdürü (Antalya) Erol Aydın'ın ataması gerçekleştirildi. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğüne ise Davut Öztürk atandı.

Haber Ara