Dolar

32,5418

Euro

34,9506

Altın

2.421,64

Bist

9.722,09

Büyükelçi Dr. Faed Mustafa: BAE Filistin halkını sırtından hançerledi

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa, İsrail-Abu Dabi arasında yapılan anlaşma hakkında Timetürk’e açıklamalarda bulundu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-20 15:34:47

Büyükelçi Dr. Faed Mustafa: BAE Filistin halkını sırtından hançerledi

“Filistin Halkının Sırtına Vurulmuş Hançer”

Anlaşmanın Filistin halkının sırtından hançerlendiği anlamına geldiğini ifade eden Büyükelçi Mustafa, İsrail'in bölgeyle ilgili hedefleri olduğuna da dikkat çekti. Büyükelçi şunları söyledi;

“Birleşik Arap Emirlikleri'nin İsrail ile iki ülke arasındaki ilişkileri tam anlamıyla normalleştirmek için yaptığı anlaşmayla Filistin halkının sırtından haince bir bıçak vurulduğunu düşünüyoruz. Bu anlaşmanın Amerikan baskısı altında yapıldığını ve BAE'nin ne yazık ki olumlu karşılık verdiğini çok iyi biliyoruz.”

“Arap Ülkelerine Baskı Var”

“Amerikan yönetiminin diğer Arap ülkelerine İsrail ile ilişkileri normalleştirmek için temaslarda bulunduğunu ve baskı yaptığını da biliyoruz. Ama umduğumuz, bu Arap ülkelerinin sorumluluklarını taşımalarını, Amerikan baskısına cevap vermemeleri ve tarihin ihanet edenlere merhamet etmeyeceğini bilmeleridir.”

“İsrail Tüm Bölgeyi Hedef Aldı”

“İsrail, 72 yıldan fazla bir süredir Filistin halkına ve Kudüs'e yönelik her türlü adaletsizliği, zulmü, saygısızlığı ve kutsallıkları uygulayan faşist ve ırkçı bir devlettir. İslam ümmeti için iyilik istemiyor ve sadece Filistin topraklarını değil, bölgeyi de kontrol etmek ve için yeteneklerine ve kaynaklarına karar veren ve kontrol eden tek oyuncu olmak için emelleri ve hedefleri vardır.”

Kimdir?

Faed (Fayed) Mustafa,Filistinli diplomat, 1965 doğumlu. Önceki görev yeri Rusya'da Filistin'in MoskovaBüyükelçisi olarak 11 yıl görev yaptı. Önceki büyükelçi Nebil Maruf'un yerine, Haziran 2015'te Filistin Ankarabüyükelçisi olarak atandı. Filistin'in Uluslararası Ceza Mahkemesi üyeliğini kazanmasında (2015) yoğundiplomatikgirişimlerde bulunmuştur.

Haber Ara