Dolar

32,3300

Euro

35,0655

Altın

2.282,22

Bist

8.989,73

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-10 15:10:25

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 77. yıl dönümü nedeniyle spor federasyonları ve kulüpler anma mesajları yayımladı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) resmi internet sitesinden yayımlanan mesajda, "Miras bıraktığı bağımsızlığımız, demokrasimiz, cumhuriyetimiz ve diğer değerlerini borçlu olduğumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 77. yılında saygı, minnet ve şükranla anıyoruz" ifadesi kullanıldı.

TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde Katar ve Yunanistan ile yapılacak maçların hazırlıklarını sürdüren A Milli Futbol Takımı'nda, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, teknik ekip ve oyuncuların, saat 09.05'te dev Atatürk posteri ile saygı duruşunda bulunduğu bildirildi.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 77. yıl dönümünde Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından da anıldı.

Saat 09.05'te başlayan törende TBF Ligler Direktörü Ayhan Özgümüş'ün kısa bir anma konuşması yaptığı, TBF çalışanlarının katıldığı törenin 2 dakikalık saygı duruşunun ardından tamamlandığı belirtildi.

TBF Başkanı Harun Erdenay ise yayımladığı anma mesajında, şunları kaydetti:

"Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 77. yılında saygı, şükran ve minnetle anıyor, başta silah arkadaşları olmak üzere bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun."

Diğer spor federasyonları da yayımladıkları mesajlarla Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü andı.

- "Dört Büyükler"in anma mesajları

Spor Toto Süper Lig'in "Dört Büyükleri" olarak adlandırılan Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor kulüpleri de anma mesajı yayımladı.

Biri dizi törenle anılan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili sarı-lacivertli kulüpten yayımlanan anma mesajında, "Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, sonsuzluğa uğurlayışımızın 77. yıl dönümünde minnet, şükran, özlem ve saygıyla bir kez daha anıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Sarı-kırmızılı kulüp ise açılış sayfasından, "Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz" mesajını yayımladı.

Beşiktaş Kulübü'nün internet sitesinde, başkan Fikret Orman imzasıyla yer alan anma mesajında şunlar kaydedildi:

"Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, ölümünün 77. yılında saygıyla ve minnetle anarken, ilke ve devrimlerine yürekten bağlılığımızı yineliyoruz. Beşiktaş camiası olarak bizler, Atamıza olan kalbimizdeki derin sevgi ve inançla, bizlere işaret ettiği muasır medeniyet yolunda kararlılıkla yürümeye devam ediyoruz. Dünya döndükçe Atamıza olan sevgimiz, saygımız, inancımız ve Beşiktaşlı duruşumuz sürecektir."

Trabzonspor Kulübü'nün internet sitesindeki anma mesajında ise, "Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 77. yılında saygı, minnet ve şükranla anıyoruz" denildi.

- Diğer mesajlar

Sivasspor Kulübü'nün internet sitesinde "Atamızı minnetle anıyoruz" başlığıyla yer alan mesajda, Mustafa Kemal Atatürk'ün, bağımsızlık ve hürriyet yolunda karşısına çıkan bütün engelleri aştığı, kısa hayatına sığdırdığı büyük başarılarla milletin her alanda başarıya ulaşması için kararlılıkla çaba gösterdiği belirtildi.

Mesajda, şu ifadelere yer verildi:

"Türk milleti onun önderliğinde esarete direnmiş, başkaldırmış ve bağımsızlığına kavuşmuştur. Bugün bizler de atalarımızdan aldığımız bu kutsal emaneti gelecek nesillere taşımak için var gücümüzle çalışacağız. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 77. yıl dönümünde saygı, sevgi, şükran ve özlemle anıyoruz."

Gaziantepspor Kulübü ise resmi internet sitesinden yayımladığı mesajında, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 77. yılında minnet ve şükran duygularımızla, sevgi, saygı ve özlemle bir kez daha anıyoruz" ifadelerini kullandı.

Adanaspor'un mesajında, "Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, sonsuzluğa uğurlayışımızın 77. yıl dönümünde minnet, şükran, özlem ve saygıyla bir kez daha anıyoruz" denildi.

Adana Demirspor'un resmi internet sitesinde "Sonsuz Minnetle" başlığı altında yer alan açıklamada ise, "Ulu Önder Atatürk'ü, ölümünün 77'nci yılında saygı ve sonsuz minnetle anıyoruz" ifadesi kullanıldı.

Karşıyaka Spor Kulübü de yaptığı açıklamada, vefatının yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü minnet ve şükranla anarak "Emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar yaşatacağız" ifadelerine yer verdi.

Altınordu Kulübü ise internet sitesinin açılışında "193∞, açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim" yazılı ifadeyi kullandı.

Göztepe Spor Kulübü de yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük devrim adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 77. yılında saygı ve özlemle anıyoruz. O'na ve devrimlerine olan bağlılığımızı bir kez daha ifade ediyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz"

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ise sosyal medya hesaplarında "Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla ve rahmetle anıyoruz" mesajını paylaştı.

Ayrıca, birçok spor kulübü de vefatının 77. yıl dönümünde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'le ilgili anma mesajı yayımladı.

Haber Ara