Dolar

32,3738

Euro

35,0060

Altın

2.325,66

Bist

9.108,70

Büyük Eğlence Küçük Pakette : Hot-Hatch

Özellikle 70 lerden itibaren artan yakıt fiyatları, üretim maliyetleri, insanların ihtiyaçlarının değişmesi ve ekonomik krizler gibi sebepler küçük aile aracı sınıfıyla yola çıkan hatchbacklerin doğmasını sağladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-24 12:38:48

Büyük Eğlence Küçük Pakette : Hot-Hatch

1980'de adı tam olarak konulmuş ve çok iyi örneklerini çıkarmış olan hatchbackler hafif şaseleri, pratik bagaj erişimleri ve devir çevirmeyi seven kasalarına göre güçlü motorlarıyla özellikle gençlerin ve yeni ailelerin gözdesi oldu. Golf GTI ve Peugeot 208 gibi modellerin başını çektiği sınıfın bugün geldiği nokta ise egzotik araçlara bile taş çıkaracak seviyelerde.
Ağır kullanıma uygun olmamaları, ekstrem koşullarda dayanıksız olmaları, arıza verme oranlarının yüksek olmasına rağmen şehirli gençlerin ve yeni ailelerin sıfır alarak mutlu bir ilk araç tecrübesi yaşayabileceği araçlar olan hatchbackler aynı zamanda üreticilerin motor teknolojilerini göstermeleri için de bir vitrin görevi görüyor.
İşte aile aracı denilemeyecek kadar hızlı ve teknoloji dolu en rekabetçi hatchback araçlar:

BMW M135i 
Standart donanım aksine M serisinde dört çekiş sistemi bulunmakta. 306 Beygir güç üretebilen motoru 0-100 hızlanmasını 4.8 saniyede tamamlayabiliyor. Bağımsız süspansiyonu, 450nm tork üretebilen motoru ve 8 ileri ZF şanzımanıyla hem pistte hem uzun yolda keyifli bir sürüş sağlıyor.
Mercedes AMG A45 4Matic ekspertiz vizyon garage 02
Kullananlar veya görenler tarafından özellikle motor sesiyle dikkatleri çeken A45 421 Beygir Üniteyle 0-100 hızlanmasını 3.9 saniyede tamamlayabiliyor. 4 çeker olmasının faydasını sonuna kadar kullanan araç 2 litrelik 4 silindirli motora sahip.
Audi RS3  ekspertiz vizyon garage 03
Sedan versiyonu da bulunan aracın en eşsiz özelliği 2.5 litrelik ünitenin içerisinde yaşaya 5 silindir ve çıkardıkları mükemmel ses olarak karşımıza çıkıyor. 400 Beygir güç üretebilen ünite aracı 0'dan 100'e tam 3.9 saniyede çıkarabiliyor.
Ford Focus ST  ekspertiz vizyon garage 04
Dört çekiş sistemine, 2.3 Litre Ecoboost motoruna sahip Focus ST aynı zamanda 2019 yılında sınıfının en iyi aracı olarak ödül aldı. 280 Beygir güç üreten ünite 0'dan 100 e 6 saniyenin altında ulaşabilirken, yakıt tüketimi konusunda da sahiplerini üzmüyor. Özelik tasarlanmış kalkış sekansı ve şanzımanı sayesinde motorun en verimli olduğu devire henüz araç kalkmadan erişebiliyor. Özellikle yol tutuşu ve sürüş karakteristiği ödül kazanmasında etkili oluyor.
Leon Cupra R  ekspertiz vizyon garage 05
Listenin en yakışıklısı olmaya aday aracın silüetinin altında her ne kadar VW Golf yatsa da daha sert sürüş karakteristiği sayesinde tercih sebebi. Aracın kardeşi olan Golf'den tek farkı 4 çekiş sistemi sunmuyor olması.
Volkswagen Golf R  ekspertiz vizyon garage 06
Kimilerince bulunduğu sınıfı yaratan ve kurallarını koyan model olarak görülse de Volkswagen'in böyle bir iddiası yok. 2 Litrelik üniteyle 280 Beygir ve 380 tork üreten aracın rakiplerinden ayıran en büyük etken DSG şanzımanı. Çift kavramalı şanzıman, 4motion teknolojisiyle birleştiğinde ürettiği gücü asfalta aktarmakta en iyis olduğundan tüm rakiplerini zorlayabiliyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara