Dolar

32,5090

Euro

34,9362

Altın

2.438,20

Bist

9.716,77

'Büyük Aile' adlı kitaptaki taciz iddiaları Fransa'yı sarstı

Fransa'da eski Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner'in kızı Camille Kouchner'in yazdığı ve çocuklara yönelik cinsel taciz iddiaları içeren Büyük Aile (La Familia Grande) adlı kitap ülkede tartışmalara yol açtı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-18 22:10:32

'Büyük Aile' adlı kitaptaki taciz iddiaları Fransa'yı sarstı

Tartışmalara Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da dahil oldu. Macron "Artık hiçbir zaman yalnız kalmayacaksınız" mesajı yayınladı.

7JOkL191ekyOVbrxm2zYfw

Fransa'da eski Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner'in kızı Camille Kouchner'in, erkek kardeşi Antoine'ın 14 yaşındayken üvey babası tarafından cinsel istismara uğradığı iddialarını kaleme aldığı kitabının yayınlanmasının ardından aile içi cinsel istismar mağdurları, sosyal medyada kampanya başlattı.

Kitabın yayınlanmasının ardından binlerce aile içi cinsel istismar mağduru sosyal medyada "sen de anlat" etiketiyle yaşadıklarını anlattı.

Sosyal medyada başlayan hareket ile aile içi cinsel istismara yönelik tepkiler çığ gibi büyürken, kampanyanın ulaştığı boyut hükümet üzerindeki baskıyı arttırdı.

nln1boo3lkmoFe2z_Gi46g

Tartışmalara dahil olan Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, aile içi cinsel istismar mağdurlarının yanında olduğunu göstermek için sosyal medya hesabından görüntülü bir mesaj yayınladı.

Macron mesajında, "Buradayız. Sizi dinliyoruz. Size inanıyoruz. Artık hiçbir zaman yalnız kalmayacaksınız" ifadelerine yer verdi.

ntv

Haber Ara