Dolar

32,3586

Euro

35,0084

Altın

2.326,77

Bist

9.079,97

'Bütün gücümüzle hükümetin yanındayız'

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, hükümetin 'terörle mücadele' konusuna ve son zamanlarda artan saldırılara ilişkin açıklamalarda bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-24 16:05:57

'Bütün gücümüzle hükümetin yanındayız'

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre: Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Terörün arkasındaki üst aklı küresel desteği deşifre edecek gücü cesurca ortaya koydukları zaman yine Saadet Partisi olarak bütün gücümüzle hükümetin yanındayız" dedi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisinin Antalya İl Kadın Kolları Başkanlığı'nın Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı merhum Necmettin Erbakan'ı anmak için il başkanlığı binasında düzenlediği toplantıya katıldı. Kamalak, toplantı salonu girişinde partili kadınlar tarafından "Başbakan Kamalak" sloganlarıyla karşılandı.

"TERÖR SALDIRILARINA ŞAŞIRMIYORUZ"

'Terör' saldırılarıyla ilgili gündemi değerlendiren Kamalak, saldırıların birinin aydınlanmadan hemen ardından ikinci bir saldırıya Türkiye'nin maruz kaldığını söyledi. Milli görüş olarak saldırıları öngördüklerini ve uyarıda bulunduklarını ancak dikkate alınmadıklarını ileri süren Kamalak, "Daha bir saldırıyı aydınlamadan başka bir acıyla muhatap oluyoruz. Reyhanlı aydınlanmadan Suruç, Suruç aydınlanmadan Ankara Garı'nda patlama meydana geldi. Onun failleri bulunmadan İstanbul'da bir saldırı oldu ve o da tam olarak aydınlanmadan Ankara'da başka bir patlama oldu. Neden bu duruma geldik. Saldırı üzerine neden saldırı oluyor. Bu olaylar bizim görüşümüz açısından üzücü olmasına rağmen şaşırtıcı değildir. Biz bu olayların olacağını çok önceleri iktidar sahiplerine haber verdik. Bizim istihbarat servisimiz yok kendi imkanlarımız çerçevesinde il başkanlarımızın verdiği bilgiler doğrultusunda uyarıda bulunduk" dedi.

PKK'nın çözüm süreci çerçevesinde dağdan şehre indirildiğini öne süren Kamalak, çözüm sürecine karşı çıktıklarında 'Şehit cenazeleri gelmiyor annelerin gözyaşı dindi diye mi rahatsızsınız' suçlamasıyla karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Doğu ve Güneydoğu'da devleti göremeyen halkın PKK'ya mecburen teslim olduğunu da belirten Kamalak, köy korucularının hain konumuna düşürüldüğünü ifade etti. Saldırılarla Türkiye'de bir korku imparatorluğu oluşturulmaya çalışıldığını ifade eden Kamalak, millet olarak birbirine kenetlenme zamanı olduğunu, Türkiye'nin tarihi geçmişi itibariyle tecrübeli bir millet olduğunu söyledi.

"HÜKÜMETİN YANINDAYIZ"

'Terör'e karşı mücadelede Milli Görüş'ün tek temsilcisi Saadet Partisi olarak destek vereceklerini belirten Kamalak, "Bütün gücümüzle terörü önleme konusunda iktidarın yanında olduğumuzu beyan ederim. Terör yoluyla Türkiye'ye verilmek istenen mesajı yırtıp atmak yoluyla tüm desteğimizle hükümetin yanındayız. Terörün arkasındaki üst aklı küresel desteği deşifre edecek gücü cesurca ortaya koydukları zaman yine Saadet Partisi olarak bütün gücümüzle hükümetin yanındayız. Ancak hükümet de boş lafları bırakıp olayları doğru okumalıdır" dedi.

Hükümetin özel güvenlik uygulamasını da eleştiren Kamalak, sokaklarda resmi üniformalarla gezen güvenlik güçlerinin açık hedef olacağını söyledi.

MEVCUT ANAYASAYA 'YAMALI BOHÇA, CEBERRÜT VE ESTETİK' BENZETMESİ

Yeni anayasa için bir araya gelen siyasi partilerin masadan kalkması ve görüşmelerin sona ermesi durumunu da değerlendiren Kamalak, "Ne anayasa ne başkanlık tartışması var. Bütün bunlar kamuflajdır. Şehit cenazelerini örtbas etmektir. Gerçek olayları örtbas ve gündem değiştirmek için yapılan şeylerdir" ifadelerini kaydetti.

Anayasanın değişmesi gerektiğini savunduğunu belirten Kamalak, mevcut anayasayaya ilginç benzetmelerde bulunarak şöyle konuştu:

"Tabiki anayasanın değişmesi gerektiğinden yanayız. Bir darbe ürünüdür. Bu ayıptan kurtulması için anayasa değişmelidir. Birçok maddesi değişmiş ve bu anayasa yamalı bohça haline gelmiştir. Türkiye bu yamalı bohçadan kurtulmalıdır. Anayasanın ruh hali aynıdır. Şöyle düşünün bir kimse 50 sefer estetik yaptırmış. Kaşını gözünü aldırmış burnunu yaptırmış olması ruh halini değiştirir mi? Hayır. O darbe ürünü ceberrüt anayasa da ruh halini koruyor. Bu sebeple değişmelidir" dedi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara